Met een wasknijper op de douchekop maak je van je douche een luxe ervaring

door Natasja

21 Juli 2023

Met een wasknijper op de douchekop maak je van je douche een luxe ervaring
Advertisement

Douchen is een dagelijkse gewoonte, maar het kan ook een nog aangenamer ritueel worden. Je ontspant je terwijl je onder het water staat, maar het is nog prettiger als je je in aangename geuren hult. Natuurlijk helpen douchegels, shampoos en andere producten die je gebruikt voor persoonlijke hygiëne je, maar je kunt ook profiteren van een paar andere trucs om een heerlijke, ontspannende of energiegevende geur te verspreiden, afhankelijk van smaak en stemming.

Je helpen bij deze vorm van aromatherapie kan ook een eenvoudige wasknijper zijn, gewoon zo'n klassieke houten wasknijper die bijna niets kost. Met dit trucje krijg je een aangename douche die een luxe-ervaring waardig is. Lees verder en je zult ontdekken wat we bedoelen.

Advertisement
Creativo

Creativo

In de badkamer is het fijn om altijd begroet te worden door een geur van schoon, we kiezen vaak voor de meest frisse geuren van wasproducten en kamerverfrissers. Maar als je een douche neemt, neem je die geuren niet waar, die worden bedekt door het water en de zeep die je op je huid of haar gebruikt.

Sommige mensen leggen graag takjes gedroogde aromatische kruiden, zoals lavendel, munt of zelfs eucalyptustakjes, in de buurt van de douche, zodat de stoom die vrijkomt tijdens het wassen hun natuurlijke, echt bedwelmende geur versterkt. Maar het is niet zo makkelijk om aan die takjes te komen, en nog minder om ze te verzamelen en thuis te drogen. Je kunt echter een veel eenvoudiger en beslist niet duur trucje toepassen om een resultaat te bereiken dat een kuuroord waardig is.

En dit is waar de wasknijper om de hoek komt kijken: het moet zo'n houten wasknijper zijn, absoluut geen plastic. Daarnaast heb je een pakje etherische olie naar keuze nodig: lavendel is ontspannend, citrus geeft energie, maar je kunt kiezen wat je wilt. Je giet één of twee druppels op het hout van de wasknijper en bevestigt de wasknijper aan de rand van de douchekop. Daar wordt hij bereikt door de hete stoom die door de douche wordt geproduceerd, en zal hij al zijn geur op een delicate, maar voelbare manier vrijgeven.

Een beetje aromatherapie binnen handbereik! Heb jij deze truc al geprobeerd? Welke geur is volgens jou het meest geschikt voor dit gebruik?

Advertisement