Een sponsje, duizend toepassingen, zodra je ze kent gooi je geen sponsjes meer weg

door Skip

30 Augustus 2023

Een sponsje, duizend toepassingen, zodra je ze kent gooi je geen sponsjes meer weg
Advertisement

Sponsjes zijn super handig op duizend manieren bij de schoonmaak in huis en heb je er zeker een voorraadje van in de keuken en badkamer en misschien nog wel elders. Je wast ermee af, je neemt verschillende oppervlakken mee af in je woning. Je gebruikt ze echt elke dag en gaandeweg gaan ze kapot en moet je ze weggooien. En toch zijn ze dan nog steeds te gebruiken op verschillende manieren. Wanneer sponsjes bijvoorbeeld niet meer goed zijn voor het afwassen van de vaat kunnen ze ook voor andere schoonmaakklussen worden gebruikt, die hierdoor, er makkelijker op worden.

En er is zelfs een manier om sponsjes alle dagen maximaal te benutten en zo bespaar je geld op de aankoop van andere producten. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Advertisement
eyesoftheworld4/Reddit

eyesoftheworld4/Reddit

Om te beginnen willen we wijzen op het feit dat we geneigd zijn om sponsjes weg te gaan gooien wanneer zij er niet goed meer uit lijken te zien; toegetakeld. Maar eigenlijk zijn ze alleen maar vies. En de sponsjes goed reinigen na elk gebruik is ook niet dé oplossing. Je kunt ze op verschillende manieren ontsmetten. Je kunt ze ook in water koken, maar dat kost toch wel wat tijd. De snelste manier is toch wel natmaken met water, zo uitwringen dat ze licht vochtig zijn en dan een paar seconden in de magnetron doen. Door de hoge temperaturen wordt alles gedood in het sponsje en wanneer het weer is afgekoeld kan je hem pakken en weer opbergen helemaal weer klaar voor gebruik!

Als de sponsjes echter door enthousiast afwassen een beetje zijn vervormd, met name het schuuroppervlak, dan gaat het ontsmetten natuurlijk niet helpen. Maar dan kan je ze nog voor andere dingen gebruiken voordat je ze definitief weggooit. Je kan ze op maat maken om makkelijk in alle tussenruimtes te komen van ramen en als je tangen en magneten erbij gebruikt kan je ook de binnenkant reinigen van vazen en kannen met een smalle hals.

Maar een van de geniaalste toepassingen, die trouwens ook geld (en ruimte in de vriezer) bespaart, is toch wel om er koelelementen van te maken die je in koeltassen steekt. Maak ze gewoon goed nat en steek ze in een diepvrieszakje, zo eentje die hersluitbaar is. Bij voorkeur is het zakje net iets groter dan de spons zelf, dan blijft hij goed zitten. Let er echter op dat het ook weer niet te krap is want water bevriest en dan als het gaat uitzetten tussen de poriën, kan het zakje scheuren.

Nu heb je koelelementen in een kleurtje zelfs nog, die doorgaans kleiner zijn dan de elementen die je kan kopen. Dus dat past dan ook wel makkelijker in de vriezer en kunnen ook in kleine lunchzakjes mee.

Advertisement
Creativo

Creativo

Advertisement