De trucs die het leven makkelijker maken: ontdek enkele eenvoudige en briljante trucs

door Natasja

03 Mei 2022

De trucs die het leven makkelijker maken: ontdek enkele eenvoudige en briljante trucs
Advertisement

Er zijn handelingen die je elke dag doet zonder erover na te denken, en er zijn voorwerpen die je elke dag op dezelfde manier gebruikt zonder je af te vragen of je ze misschien niet op een andere manier zou kunnen gebruiken. Dat is niet verkeerd: het komt gewoon niet bij iedereen op om buiten de gebaande paden te denken als het om alledaagse dingen gaat. Het komt ook niet noodzakelijkerwijs in je op om de oplossing voor een klein dagelijks ongemak te zoeken in alle middelen die je op een gegeven moment tot je beschikking hebt.

Het is in deze gevallen dat inspiratie van het internet je kan helpen: er zijn briljante trucs (life hacks) die al jaren bestaan of andere die recenter zijn en nog niet de persoon hebben bereikt die er gebruik van kan maken. Hier zijn er een paar van.

Advertisement

Genoeg van het omhoog trekken van de vuilniszak die in de emmer glijdt? Help jezelf met papierklemmen.

Je kunt ook zelfklevende haken gebruiken die omgekeerd op de buitenzijden van de emmer zijn aangebracht om de hengsels van de zakken vast te houden. Of ook een elastiekje rond de rand, met de zak naar buiten gevouwen en daardoor op zijn plaats gehouden.

Advertisement

Om te voorkomen dat de trillingen van de draaiende wasmachine of droger lawaaierig worden, en ook om te voorkomen dat er voorwerpen in de ruimte tussen de apparaten en de muur vallen, gebruik zwemnoodles.

Als je het deksel van een potje niet kunt openen, is een beetje stevig plakband (zoals carrosserietape) een goed hulpmiddel.

Geen stress meer om de haak aan de spijker op de muur te krijgen: het lipje van een blikje lost het probleem op.

Als het te warm is en er geen airconditioning is, kun je flessen ijswater aan de gewone ventilator bevestigen en zul je het verschil voelen.

Advertisement

Om watervlekken van kranen te verwijderen kun je waspapier voor levensmiddelen gebruiken (of bakpapier).

Als je nog niet klaar bent met schilderen en binnenkort weer moet beginnen, hoef je de kwast niet schoon te maken: je kunt het in een plastic zakje doen (bij voorkeur luchtdicht) en in de koelkast bewaren.

Advertisement

Een doos tissues kan een handige houder voor plastic zakjes worden.

Als iemand met waskrijt op de muur heeft gekrabbeld, kun je een beetje water en baking soda gebruiken om alle vlekken te verwijderen.

Advertisement
Dunkeal 10/Reddit

Dunkeal 10/Reddit

Heb je wel eens een bananenhouder gebruikt? Misschien niet, maar het is perfect voor een koptelefoon!

Een flessenhouder, daarentegen, kan een geweldige handdoekhouder worden!

Heb je wel eens gelijkaardige trucs gebruikt?

Advertisement