Huishoudelijke klusjes worden gemakkelijker en comfortabeler met deze 12 handige tips

door Natasja

20 Juli 2023

Huishoudelijke klusjes worden gemakkelijker en comfortabeler met deze 12 handige tips
Advertisement

Huishoudelijk werk is een taak waaraan je niet lang kunt ontsnappen: als je het blijft uitstellen, stapelen de dingen die gedaan moeten worden zich alleen maar op, waardoor je vroeg of laat genoodzaakt bent om de situatie onder controle te krijgen. De afwas doen, de was doen, ook de meest onbereikbare hoekjes van het huis schoonmaken zijn slechts enkele van de meest tijdrovende en lastige dingen die je in huis moet doen, maar er zijn ook taken die sneller gaan, maar toch een raadsel vormen dat moeilijk op te lossen is, zoals een kaars aansteken zonder je te verbranden of een piadina draaien tijdens het koken.

Er zijn taken die nogal lastig of vermoeiend zijn om uit te voeren en daarom zijn we altijd op zoek naar een manier om ze te vereenvoudigen of gewoon comfortabeler te maken. Soms is er gewoon een creatieve benadering van het probleem nodig om zelfs geniale oplossingen voor deze moeilijkheden te vinden.

Hieronder staan 12 handige tips voor huishoudelijke klusjes, waardoor het huis netjes en schoon houden zeker leuker wordt.

Advertisement

1. Veilige stopcontacten

1. Veilige stopcontacten

@Creativo/Facebook

Om de Schuko stopcontacten te beschermen als je ze niet gebruikt, vooral als je kleine kinderen in huis hebt en hen wilt beschermen tegen elektrische gevaren, kun je een plastic dop recyclen: deze past perfect en beschermt ze zonder kosten. De dop van om het even welke plastic fles volstaat, hoewel je de beste resultaten zult krijgen met diegene die gebruikt worden om sapjes en fruithapjes voor kinderen af te sluiten.

Advertisement

2. Flessenborsteltje

2. Flessenborsteltje

@Creativo/Facebook

Als je thuis nog een oude tandenborstel hebt liggen, gooi hem dan niet in de prullenbak: verwarm met een aansteker en heel voorzichtig de plastic achterkant van de borstelkop en buig hem naar achteren. Zo krijg je een praktisch borsteltje waarmee je zelfs de moeilijkste plekjes kunt schoonmaken, zoals de binnenkant van glazen potten en flessen.

3. Reinigingsmes

3. Reinigingsmes

@Creativo/Facebook

Om kleine ruimtes, zoals kieren van ramen, zonder al te veel moeite schoon te maken, kun je een zelfgemaakte borstel maken door het lemmet van een tafelmes om een microvezeldoek te wikkelen. Zo kom je zelfs op de smalste plekjes!

4. Vingersveilig staalsponsje

4. Vingersveilig staalsponsje

@Creativo/Facebook

Hoe vervelend zijn staalsponsjes op je vingers! Veel mensen moeten verschillende manieren vinden om ze te gebruiken zonder de tere huid van de handen te beschadigen. Een snelle en gemakkelijke truc lost het probleem meteen op en stelt je zelfs in staat om de spons na gebruik aan de muur te hangen.

Snijd de hals van een plastic fles af en maak een X-vormige snee in de dop. Bind de spons vast met een touwtje en haal het door het gat in de dop. Maak een knoop aan het uiteinde van de dop en een aan het uiteinde. Je vingers zijn veilig en de spons heeft nu een handig haakje om aan de muur te hangen.

Bekijk de video hieronder voor meer handige tips!

Advertisement