Voor glanzende kranen is ook een stuk bakpapier zelfs voldoende

door Natasja

19 Juli 2023

Voor glanzende kranen is ook een stuk bakpapier zelfs voldoende
Advertisement

Het is fijn om de badkamer binnen te komen en te zien dat het sanitair schoon en geurig is, de spiegel smetteloos en ook de kranen en kraanuitlopen glanzen. Om elke keer met zo'n aanblik te worden begroet, moet er voortdurend worden gewerkt om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Soms beseffen we niet dat zelfs de waterdruppels die we niet onmiddellijk afdrogen, duidelijke sporen achterlaten rond de wastafel, dus ook op de kranen. En dan, vaarwel metaalglans.

Je kunt natuurlijk altijd goed afdrogen met een zachte doek die je klaar houdt voor gebruik, maar wat kun je doen als de druppels al zijn opgedroogd en de kalkaanslag hebben achtergelaten? Er is een eenvoudige en gemakkelijke truc die het proberen waard is, lees verder om erachter te komen wat het is.

Advertisement
Creativo

Creativo

We doen meestal veel moeite om de kraan weer te wassen, al is het maar even snel. Zo moet je sponzen gebruiken, afwasmiddel, dan spoelen en drogen. En meestal druppelt er ook nog iets op de rest van de wastafel, wat de klus alleen maar moeilijker maakt. Ook al is het maar een paar minuten, je hebt niet altijd de wil of de tijd om weer een klusje te doen, zeker niet als je al klaar bent met schoonmaken.

Er is echter een zeer snel en gemakkelijk middel waarvoor je alleen iets nodig hebt dat je gewoonlijk in de keuken hebt: het licht gewaxte of vetvrije papier dat je in de oven gebruikt, hetzelfde papier dat je gebruiken voor alle gebruikelijke bereidingen! Neem een klein stukje en wrijf het over het metaal van de kranen: het zal alle sporen uitwissen en de gewenste glans terugbrengen. En dat alles zonder te hoeven wassen en drogen! Het licht vettige patina van dat papier werkt als een polijstmiddel op het metaal, laat geen sporen na en zorgt er zelfs voor dat de waterdruppels die op de kraan vallen er beter af glijden.

Het is natuurlijk een middel dat het gewenste resultaat oplevert als de kalkafzettingen recent zijn en kan niet veel doen tegen oudere afzettingen, maar het is de perfecte truc om de badkamer onberispelijk te maken net voordat je gasten ontvangt!

Wat zijn jouw favoriete methodes om kalkaanslag in de badkamer tegen te gaan?

Advertisement