9 praktische manieren om wasknijpers te recyclen en te gebruiken in het dagelijks leven

door Natasja

17 Juli 2023

9 praktische manieren om wasknijpers te recyclen en te gebruiken in het dagelijks leven
Advertisement

Wasknijpers zijn onmisbaar om de was zo goed mogelijk op te hangen, kreukels te voorkomen en te voorkomen dat kledingstukken van het wasrek glijden, het zijn echt nuttige accessoires. Vooral als je je realiseert hoe nuttig ze zijn op heel veel andere momenten. Je kunt ze namelijk veranderen in handige gadgets en ze zijn veel goedkoper en ruimtebesparender dan de gadgets die je zou kunnen kopen. In de keuken, in de badkamer, in je tas, in de kledingkast en zelfs op reis: ontdek op hoeveel manieren een wasknijper je leven makkelijker kan maken.

Advertisement

Oplaadkabels

Inmiddels gebruiken we er oneindig veel, in elke kamer van het huis en in de tassen die we met ons meedragen: oplaadkabels dienen om mobiele apparaten van stroom te voorzien en gegevens over te dragen, maar vaak hebben ze specifieke uitgangen voor slechts één apparaat. Je kunt beter orde scheppen met deze DIY labels.

Advertisement

Oordopjes

Op reis, of in de tas of rugzak die we altijd bij ons hebben, missen oordopjes nooit. Maar niet alle modellen hebben kabels die niet in de knoop raken, dus kun je het probleem oplossen door een houder te maken: met wasknijpers!

Tandenborstels

Je bent in een hotel en je wilt je tandenborstel op zijn plaats houden, dus misschien heb je die truc wel gezien waarbij een eenvoudige plastic wasknijper die de hals van je tandenborstel vastknijpt, hem omhoog houdt. Maar je kunt thuis ook een vaste tandenborstelhouder maken, die zelfs ruimte vrijmaakt rond de wastafel: een beetje lijm of plakband op de muur en een wasknijper, en daar heb je een hygiënische oplossing!

Antislip kleerhangers

Heb je er genoeg van dat kleren met mouwen en bandjes langs de hanger in de kledingkast naar beneden glijdt? Je kunt ze gemakkelijk tegenhouden met wasknijpers!

Buffetetiketten

Veel gasten, veel kant-en-klare gerechten op de buffettafel: heb je hulp nodig om aan te geven welk gerecht het is, ook al is het voor de sier? Of misschien wil je aangeven wat de veganistische versies van iets zijn? Je kunt heel gemakkelijk etiketten maken met behulp van wasknijpers.

Advertisement

Sjaals en foulards

Geen manier om een lade met verdelers te ordenen? Dan kun je sjaals en foulards, althans de meest gebruikte voor elk seizoen, beter organiseren met wasknijpers. Bevestig ze gewoon aan een horizontale steun (een kleerhanger, of nog beter een houten stang) en je hebt geen lades met een wirwar van sjaals!

Onder de gootsteen of aan de binnenkant van een deur

Onder de gootsteen of aan de binnenkant van een deur

Creativo/Facebook

Onder de gootsteen is nooit plaats voor alles wat je nodig hebt, en toch zijn er dingen die handig zijn en die je het beste apart kunt houden, zodat ze niet verborgen zijn door de rest, zoals bepaalde doeken of handschoenen. Ze zijn gemakkelijk terug te vinden als je wasknijpers gebruikt die met dubbelzijdig tape zijn vastgemaakt. En dezelfde truc is handig voor alle kleine spullen die je nodig hebt, ook in de badkamer: je kunt de binnendeuren van meubels in elke kamer voorzien van knijpers!

Advertisement

Brillen in auto's

Brillen in auto's

Creativo/Facebook

Handig om altijd een zonnebril in de auto te hebben, maar waar? Ze liggen klaar om te pakken en zijn beschermd tegen krassen en stoten als je wasknijpers met dubbelzijdig plakband aan het plafond van de auto vastmaakt en ze de bril daaraan klikt!

Het is de moeite waard om een paar reserve wasknijpers in huis te hebben!

Advertisement