12 prachtige ideeën om je tuin te versieren door pallets te recyclen

door Natasja

01 Augustus 2023

12 prachtige ideeën om je tuin te versieren door pallets te recyclen
Advertisement

Pallets zijn een handig, goedkoop en ongelooflijk veelzijdig materiaal om fantastische meubels en accessoires voor binnen of buiten van te maken. Door ze creatief te hergebruiken, kun je prachtige decoraties maken voor de tuin, die je bijna gratis en met respect voor het milieu kunt inrichten.

Pallets kunnen gemakkelijk worden gebruikt om het hele huis in te richten, door meubels te maken die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Laat je fantasie de vrije loop en creëer fantastische ontspanningsruimtes, tafels en banken om buiten te eten, maar ook barbecuehoeken, barmeubels, werktafels en decoratieve elementen zoals bloembakken, scheidingswanden en fietsoverkappingen.

We stellen hieronder 12 prachtige ideeën voor om je tuin te verfraaien met creatief hergebruik van pallets.

Advertisement

1. Picknicktafel

Alles wat je nodig hebt zijn een paar pallets en een paar snelle en eenvoudige aanpassingen om een prachtige picknicktafel te maken voor je maaltijden met het gezin buiten.

Advertisement

2. Fontein of spoelbak?

Om ook buiten voor maximale hygiëne te zorgen, kun je een fontein of een spoelbak maken met pallets als basiselement.

3. Barmeubel

Maak een prachtige barkast van pallets om je klanten te verwelkomen. Pas hem aan naar je eigen smaak en eisen.

4. Overkapping voor fietsen

Als je op zoek bent naar een afdakje voor je fietsen, kun je de perfecte oplossing bijna gratis maken met pallets en plastic zeil.

5. Speelhoek

Als je van ambitieuze projecten houdt, maak dan een speelhoek voor je kinderen: ze zullen veel plezier beleven aan het spelen met zand en met hun nieuwe keuken zullen ze spelen dat ze al volwassen zijn.

Advertisement

6. Mobiele barbecue

Wie houdt er niet van om met vrienden en familie te genieten van mooie dagen buiten met barbecues? Maak er een prachtig meubelstuk voor, het zal comfortabeler en aangenamer in gebruik zijn.

7. Schommelbank

Ontspan in de schaduw, misschien in gezelschap van een goed boek, door zachtjes te schommelen onder de grootste boom in je tuin. Maak een comfortabele en mooie schommelbank van pallets.

Advertisement

8. Werktafel

Voor echte tuinliefhebbers is er niets leukers dan je zomerdagen doorbrengen met het verzorgen van planten en bloemen. Doe dit zo goed mogelijk met een werktafel die perfect is uitgerust voor dit doel en die je zonder kosten zelf hebt gemaakt!

9. Regenboogtafel

Wat dacht je ervan om wat kleur en levendigheid aan je tuin toe te voegen met een regenboogkleurige tafel en banken?

Advertisement

10. Ontspanningsruimte

Creëer een comfortabele ontspanningsruimte voor de tuin door een paar mooie banken en een salontafel te maken. Een paar gestapelde pallets en wat kussens zijn voldoende voor een perfecte sfeer. Dit project is ook perfect geschikt voor terrassen.

11. Bak voor gescheiden inzameling

Wat dacht je ervan om die lelijke vuilnisbakken te bedekken met een mooie plantenbak? Dat is heel eenvoudig te maken met pallets.

Advertisement

12. Ligstoel

We sluiten af met een geweldige outdoor zomerklassieker: de ligstoel. Er een kopen kan erg duur zijn, maar je kunt er gemakkelijk eentje maken zonder veel kosten met pallets.

Met welk project ben jij begonnen?

Advertisement