10 fantasierijke en originele ideeën voor hergebruik van fruitkisten

door Natasja

13 Mei 2023

10 fantasierijke en originele ideeën voor hergebruik van fruitkisten
Advertisement

Fruitkisten behoren tot de materialen die het vaakst en dagelijks worden weggegooid, zowel in kleine en grote winkels als bij grootverbruikers in huis. Toch zijn ze een van de gemakkelijkst te recyclen voorwerpen en hebben ze gezien hun vorm en materiaal een groot potentieel voor transformatie. Dit maakt ze geschikt om letterlijk van alles en nog wat te worden.

Of het nu gaat om meubelstukken en inrichtingsaccessoires, dozen of eenvoudige decoratieve voorwerpen, alles wat ervan gemaakt kan worden is ongelooflijk origineel en uniek in zijn stijl.

We tonen je hieronder enkele creatieve ideeën om inspiratie uit op te doen. Echt de moeite waard om te bekijken.

Advertisement

Een hangende boekenkast van fruitkisten is zonder twijfel een briljant, goedkoop en origineel idee. Als je het vervolgens kunt schilderen door de juiste kleuren te kiezen, kan het resultaat verbluffend zijn.

Advertisement

Om een ordner met boeken, schriften of ander papiermateriaal te maken voor in de kinderkamer, kun je de helft van een fruitkist naar wens versieren. Vind vervolgens een manier om het aan de muur te bevestigen en je bent klaar. Het kan zelfs een rek worden, als je dat liever hebt.

Bekleed met gekleurde stof of op een andere manier versierd, kan een gewone aardbeiendoos worden omgetoverd tot een prachtige opbergdoos voor het inrichten en organiseren van elke ruimte in huis, of voor evenementen en tentoonstellingen. Je zou het zelfs kunnen gebruiken om een cadeau in te pakken.

Waarom gebruik je een fruitkist niet als plantenhouder of om een klein terrarium te maken? Ook hier zal het leuk zijn om het te versieren.

Ook voor een originele plantenhouder of een bloemstuk dat de ontvanger zal verrassen, maken wieltjes en een opvallend opschrift het verschil.

Advertisement

Door pootjes te bevestigen aan een fruitkist die vooraf in een kleur naar keuze is geverfd, maak je een heel mooi kastje dat naar wens kan dienen als nachtkastje, bijzettafeltje of praktisch tijdschriftenrek.

En wat dacht je van een elegant en handig shabby chic dienblad met een handvat? Om het ontbijt mee naar bed te nemen, zou het de ideale oplossing kunnen zijn.

Advertisement

Door versierde kisten op elkaar te stapelen, kun je een vrolijke en kleurrijke speelgoedkist maken die kinderen fantastisch zullen vinden.

Terwijl, als je je echt wilt uitleven in kunst en creativiteit, kun je denken aan het versieren van een kist door een driedimensionaal schilderij te maken, eventueel met papieren sculpturen. Hoe meer fantasie je hebt in deze gevallen, hoe beter het is.

Advertisement

Ten slotte, voor een veelzijdig en multifunctioneel meubelstuk dat op elke gewenste manier kan worden gebruikt, voeg gewoon fruitkisten samen die op elkaar zijn gestapeld, nadat je een kant hebt verwijderd om openingen aan de voorkant te creëren. Verf het vervolgens zoals je wilt en gebruik het waar en hoe je maar wilt.

Welk van de voorgestelde ideeën stimuleert jouw creatieve flair het meest?

Advertisement