5 natuurlijke alternatieven om het huis te vullen met de geur van lente en bloemen

door Natasja

27 Juni 2023

5 natuurlijke alternatieven om het huis te vullen met de geur van lente en bloemen
Advertisement

De aanwezigheid van een aangename geur in huis is iets waar we elke dag van het jaar naar op zoek zijn, maar in de lente wordt dit verlangen nog sterker, dankzij de bloei van weiden, velden en bomen en ook die aangename geur van bloemen en gras die dagelijks in de lucht hangt. Misschien heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe je je huis altijd naar bloemen en lente kunt laten ruiken.

Als je geen chemische luchtverfrissers wit gebruiken, die erg sterk en soms vervelend zijn, zijn er veel manieren waarop je je huis lekker kunnen laten ruiken met natuurlijke producten die de kamer die delicate geur van frisheid en bloemen geven zonder de meest gevoelige neuzen te storen. Hieronder geven we 5 mogelijke alternatieven.

Advertisement

1. Infusie

1. Infusie

Pixabay

Een van de meest directe manieren om je huis onmiddellijk te vullen met de frisse geur van bloemen is een infusie. Bereid deze door water te koken met 3 laurierblaadjes, een handvol gedroogde bloemen of bloemblaadjes en, als je wilt, een paar druppels van je favoriete essentiële olie. Als het water kookt, zet je het vuur uit en breng je het aftreksel naar de kamer die je wilt parfumeren.

Advertisement

2. Potpourri

2. Potpourri

Pixabay

Een andere directe manier om je huis te parfumeren is door potpourri te gebruiken. Het is niet alleen perfect om de kamer te parfumeren, maar het kan ook een uitstekend decoratief element zijn met de prachtige gedroogde en gekleurde bloemen en bloemblaadjes in een glazen vaas of schaal. Je kunt het kant-en-klaar kopen en regelmatig vernieuwen met een paar druppels etherische olie, of je kunt het zelf maken door de bloemen en bladeren te drogen, eventueel te mengen met een paar kleine dennenappels, en het te parfumeren met je favoriete etherische olie.

3. Geparfumeerde spray

3. Geparfumeerde spray

Pexels

Als je de voorkeur geeft aan het gemak van een parfum dat altijd klaar is om te gebruiken om kamers te verfrissen en te parfumeren wanneer dat nodig is, dan is de parfumspray de oplossing voor jou. Maak het eenvoudigweg door 5 of 6 druppels etherische olie te mengen met een theelepel baking soda en het mengsel op te lossen in een spuitfles met 250 ml water. Je luchtverfrisser is meteen klaar om in de lucht te verstuiven, maar ook op gordijnen, banken, stoffen en meubels.

4. Geparfumeerde zeep

4. Geparfumeerde zeep

Pexels

Om de badkamer te parfumeren, heb je een product nodig dat lang meegaat en zijn aangename aroma verspreidt. In dit geval is het ideaal om een geparfumeerd stuk zeep te maken dat je op een plank of rek bewaart. Je kunt deze gemakkelijk maken door Marseillezeep te smelten au bain-marie en er gedroogde bloemen, kruiden en essentiële oliën naar keuze aan toe te voegen. Laat het stollen in mallen van verschillende vormen en je hebt prachtig geurende zepen. Deze methode is ook geschikt om kasten en lades te parfumeren.

5. Geurkaars

5. Geurkaars

Pexels

Voor de romantici raden we geurkaarsen aan, die niet alleen hun aangename geur door het huis verspreiden, maar ook helpen om een ontspannen sfeer te creëren met hun zachte licht. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of, als je van doe-het-zelven houdt, ze zelf maken. Je kunt ze bijvoorbeeld maken door 5 g kokosolie en 45 g bijenwas au bain-marie te smelten tot het mengsel vloeibaar is. Voeg de essentiële oliën van je keuze toe en giet een beetje bijenwas op de bodem om de lont vast te zetten, die je verticaal in het potje kunt steken en vast kunt zetten met een wasknijper. Giet vervolgens de vloeistof erin en laat het stollen. Als houder kun je een glazen pot gebruiken, een kommetje, maar ook een halve kokosnootschil of een halve schil van een citrusvrucht.

Wat is jouw favoriete manier om je huis lekker te laten ruiken?

Advertisement