Verwijder de rioolstank uit het doucheputje met de flessenmethode

door Natasja

16 Juli 2023

Verwijder de rioolstank uit het doucheputje met de flessenmethode
Advertisement

Hoe vaak ben je niet onder de douche gestapt na een lange dag hard werken en in plaats van het aangename moment van ontspanning dat je verwachtte, belandde je in een ademloze race tegen de klok? Soms komt er een onaangename rioolgeur uit het doucheputje omhoog, waardoor de douche van een moment van ontspanning aan het einde van de dag verandert in een moment van groot ongemak.

Maar wat veroorzaakt deze onaangename geur? Er zijn verschillende oorzaken, die voornamelijk te maken hebben met verstopte afvoeren, schimmelvorming door de ophoping van zeepresten, haar- en huidresten. Hoewel een regelmatige reiniging van de douche dit probleem tot een minimum kan beperken, is het noodzakelijk om over te schakelen op een grondige reiniging van de afvoer als het probleem ernstiger wordt.

We laten je zien hoe je dit kunt doen met een eenvoudige plastic fles.

Advertisement
Creativo

Creativo

Zorg als eerste voor een lege plastic fles, die je naar wens kunt vullen met een van deze ingrediënten:

  • Azijn en citroen: er is een felle discussie aan de gang over het gebruik van azijn in afvoeren, omdat het vervuilend zou zijn; we raden het ook af om het in marmeren douches te gebruiken, omdat azijn ze kan beschadigen; we stellen deze mogelijke keuze echter voor als alternatief, misschien in noodgevallen, als je geen andere middelen hebt. Meng 400 ml witte azijn met het sap van een citroen in een fles, meng de twee ingrediënten goed en giet het in de afvoer. Laat het een paar uur tot een nacht inwerken voordat je het weer doorspoelt. Deze methode verwijdert niet alleen de onaangename geur, maar laat ook de aangename geur van citroensap achter.
  • Citroenzuur: een middel dat zeker meer geaccepteerd is, is citroenzuur, een perfect natuurlijk hulpmiddel wanneer je oppervlakken moet schoonmaken, ontvetten en ontsmetten. Vul een fles met 1 liter gedestilleerd water waarin je 150 g citroenzuur oplost. Wanneer al het poeder volledig is opgelost, giet je de inhoud van de fles in de afvoer en laat je het een paar minuten inwerken voordat je er een pot kokend water in giet.
  • Baking soda: een ander zeer nuttig middel, vooral als de afvoer verstopt is, is baking soda, dat bekend staat om zijn deodoriserende eigenschappen. Giet er 250 g van in de doucheafvoer voordat je verder gaat met een van de bovenstaande oplossingen. Laat het een paar minuten inwerken en giet er kokend water overheen. De afvoer zal vrij zijn en de onaangename geur zal verdwenen zijn.

Hoe bestrijd jij onaangename geuren in afvoeren?

Advertisement