Zweet op kleren: 6 handige middelen om lichaamsgeur van sportkleren te verwijderen

door Natasja

15 Juli 2023

Zweet op kleren: 6 handige middelen om lichaamsgeur van sportkleren te verwijderen
Advertisement

Weinig dingen zijn zo vervelend als urenlang de was doen en, wanneer het tijd is om kleding op te vouwen voor opslag in de kledingkast, ontdekken dat onaangename geuren niet zijn verwijderd door het wassen. Als het erg warm is of als je veel sport en veel transpireert, blijven er vaak onaangename geuren achter op de kleren, samen met lelijke vlekken, die niet altijd gemakkelijk te verwijderen zijn met een eenvoudige machinewasbeurt.

Ongeacht het materiaal waarvan je kleding is gemaakt, kunnen de onaangename geuren soms echt hardnekkig zijn. Daarom is het nodig om een paar trucjes te gebruiken die handig kunnen zijn om de kleding weer perfect schoon en geurig te krijgen. Zo voorkom je dat je je schaamt voor kleren die er ongewassen uitzien en hoef je ze niet voortijdig weg te gooien.

We stellen je de volgende 6 handige middeltjes voor.

Advertisement
Pexels

Pexels

1. Allereerst raden we je aan om de kleren te laten drogen zodra je thuiskomt. Een vochtige omgeving bevordert de verspreiding van bacteriën en de ontwikkeling van onaangename geuren; als je geen tijd hebt om ze meteen te wassen, laat ze dan volledig drogen.
2. Laat je kleding voor het wassen weken in een mengsel van 250 ml azijn en 100 ml baking soda in 4 liter water en laat het minstens 30 minuten weken.
3. Gebruik voor het wassen niet te veel wasmiddel, want dat kan zich op de kleding afzetten en een laag vormen die het verwijderen van vuil verhindert.
4. Geef de voorkeur aan natuurlijke wasmiddelen, bij voorkeur rijk aan enzymen, die het vuil dat zich op je kleding heeft verzameld gemakkelijker oplossen.
5. Wasverzachter kan, net als wasmiddel, ook een laagje creëren dat de goede verwijdering van vuil verhindert. Je kunt het beter niet overdrijven of vervangen door citroenzuur (verdun 150 g in 1 liter water en gebruik 100 ml van het mengsel) of witte azijn (dezelfde dosering als wasverzachter).
6. Om de reinigingskracht van de wasmachine beter te benutten, was de kleding binnenstebuiten, zodat het water en het wasmiddel directer in contact komen met het opgehoopte vuil.

Welke trucjes gebruik jij om onaangename geuren te verwijderen?

Advertisement