Met dit product uit je voorraadkast krijg je snel vieze geurtjes uit je koelkast weg

door Skip

23 Augustus 2023

Met dit product uit je voorraadkast krijg je snel vieze geurtjes uit je koelkast weg
Advertisement

Een van de apparaten in ons huishouden dat meer dan andere ervoor heeft gezorgd dat we comfortabeler kunnen leven is de koelkast. Eten kunnen we zo beter en langer bewaren en blijft het langer vers. Het kan gebeuren, zeker als het 's zomers zo warm is, dat er onaangename geurtjes je tegemoetkomen wanneer je deur van de koelkast opent. Dit ondanks dat je je stinkende best hebt gedaan om de koelkast altijd schoon en fris te houden.

Vieze geurtjes in de koelkast worden vaak veroorzaakt doordat eten niet op de juiste manier wordt bewaard of door eten dat over de datum of beschimmeld is. Er moet dus allereerst goed worden opgelet op wat je wil bewaren en hoe je dat doet, ook al zijn deze voorzorgsmaatregelen vaak niet toereikend.

Wij gaan je een truc verklappen waarmee je gewoon gegarandeerd, snel en makkelijk alle vieze geurtjes wegkrijgt.

Creativo

Creativo

Wil je je koelkast goed onderhouden is het goed om te beginnen met de basis te leggen voor een goede schoonmaakroutine. Dit kan je al doen met enkele simpele stappen:

  • plateaus en wanden minstens een keer per week schoonmaken;
  • eten goed goed afgesloten bewaren, liefst in hermetisch afsluitbare bakjes;
  • houdbaarheidsdata en versheid van producten regelmatig controleren zodat er geen bedorven of beschimmeld eten achterblijft; dit zijn de voornaamste oorzaken van onaangename geurtjes.

Deze regelmatige schoonmaak kan je combineren met het gebruik van een oplossing die mega efficiënt is om vieze geurtjes mee weg te krijgen die je kan maken door gewoon je voorraadkast open te doen.

Maak een mengsel en doe dat in een spuitflacon. Meng 500 ml water met 250 ml witte azijn en 20 druppels etherische citroenolie.

Goed schudden zodat alle bestanddelen goed met elkaar vermengd raken. Haal de koelkast eerst leeg en besproei dan alle interne onderdelen van de koelkast.

Laat 20 minuten inwerken alvorens met een sponsje af te nemen of met tandenborstel zodat je alle vuilresten wegkrijgt.

Maak vervolgens een microvezeldoek vochtig met hetzelfde mengsel en ga ermee door de koelkast om hem te drogen.

Azijn is een vlekverwijderaar, ontsmetter, geurverwijderaar bij uitstek en dito middel met blekende werking. Samen met etherische citroenolie neutraliseert het doeltreffend onaangename geuren en komt er tegelijkertijd een aangename geur vrij.

Vanaf nu is het alleen nog maar fijn wanneer je je koelkast opendoet!

Advertisement