Doe net als je grootouders, tandpasta op het toiletpapier: we leggen uit waarom

door Natasja

09 Juli 2023

Doe net als je grootouders, tandpasta op het toiletpapier: we leggen uit waarom
Advertisement

Tandpasta en toiletpapier zijn producten die altijd aanwezig zijn in de badkamer en essentieel zijn voor de dagelijkse hygiëne. Misschien weet echter niet iedereen dat tandpasta niet alleen nuttig is voor het welzijn van onze mondholte, maar ook voor vele andere doeleinden. In feite is deze waspasta ook een onschatbare bondgenoot in de dagelijkse schoonmaak van het huishouden, en als hij samen met toiletpapier wordt gebruikt, worden de eigenschappen nog versterkt.

Onze grootouders kenden al een aantal handige trucjes voor het schoonmaken van het huis waarbij tandpasta werd gebruikt, alleen of in combinatie met toiletpapier. Voor persoonlijke verzorging is tandpasta bijvoorbeeld erg handig voor het wit maken van nagels, het verwijderen van onaangename geuren van de handen en vlekken veroorzaakt door haarverf. Bij het schoonmaken kun je het daarentegen handig gebruiken om schoenen schoon te maken, krassen van cd's en dvd's te verwijderen, zilveren sieraden en strijkijzers schoon te maken, geuren uit babyflesjes te verwijderen en te voorkomen dat zwembrillen beslaan. Vandaag vertellen we je over de mogelijke toepassingen van deze zeer nuttige waspasta voor de dagelijkse schoonmaak.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn verschillende manieren waarop je tandpasta, alleen of in combinatie met toiletpapier, kunt gebruiken om het huis schoon te maken:

  • onaangename geuren elimineren: vaak veroorzaakt door overmatig gebruik van chemische middelen, kunnen onaangename geuren ontsnappen uit het toilet of de afvoerbuizen. Naast het gebruik van baking soda en azijn voor het schoonmaken, kun je een pasta maken van 2 eetlepels tandpasta en 1 schepje wasverzachter. Smeer dit op de binnenkant van de wc-rol: als het verdampt, zal het geleidelijk zijn geur vrijgeven en de hele kamer parfumeren.
  • vlekken uit kleding verwijderen: een andere handige manier om tandpasta te gebruiken is om vetvlekken uit kleding te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een vochtig vel toiletpapier en wrijf hiermee over de vlek, die direct zal verdwijnen. Kies een tandpasta gemaakt van natuurlijke, niet-schurende ingrediënten voor deze taak, zodat je je kleding niet beschadigd.

Kende je deze trucs al?

Advertisement