Kan je een pan die is aangebrand nog redden? Reken maar, en dat doe je zo

door Skip

01 September 2023

Kan je een pan die is aangebrand nog redden? Reken maar, en dat doe je zo
Advertisement

Wanneer een pan aanbrandt dan is dat altijd een enorme bron van ongemak allereerst omdat je het eten wat je aan het maken was moet weggooien en je weer opnieuw moet beginnen. Ten tweede vanwege de pan zelf, want die schoon krijgen kan nog een enorme rotklus zijn om te klaren. Heel vaak lijkt alle inspanning wat dit betreft voor niets te zijn en leg je je er maar bij neer dat de pan voorgoed naar de filistijnen is en dat je hem bij het vuil moet zetten.

Maar voordat je overgaat tot deze extreme oplossing zijn er echter nog vele oplossingen mogelijk voor dit vervelende probleem waarbij in alle gevallen een beroep wordt gedaan op moeder natuur. Laten we samen een oplossing onder de loep nemen die gewoon niet kan mislukken en je weer een pan als nieuw hebt gekregen die eigenlijk voorbestemd leek om bij het vuilnis te eindigen.

Advertisement
Soup0988/Reddit

Soup0988/Reddit

Als je eenmaal alle benodigdheden hebt gehaald kijk je gewoon even in je voorraadkast:

  • een ruime pan, die groote genoeg is waar de aangebrande pan in kan;
  • wasmiddel in poedervorm;
  • zout;
  • baking soda;
  • gist;
  • schuurpapier;

Vul de grote pan met water en plaats daar de kleinere pan in en zorg ervoor dat deze compleet onder water staat.

Zet de pannen op het vuur en breng het water naar het kookpunt zodat de aangekoekte resten los beginnen te komen.

Voeg nu het wasmiddelpoeder toe, dit kan je rustig zelfs een aantal uur laten inwerken zodat het 't de aangekoekte resten kan aanpakken.

Maak in de tussentijd de aardappelen klaar, de laatste remedie waarmee je ook de hardnekkigste resten kan gaan aanpakken.

Rasp een aardappel in een kom en voeg daar zout gist en baking soda aan toe en meng goed door totdat je een gelijkmatige pasta krijgt. Pak de pan en pas op dat je jezelf hierbij niet verbrandt en giet hem leeg. Breng vervolgens de pasta op de plekken aan waar nog resten zitten. Schuur voorzichtig met het schuurpapier en spoel na om elk restje te verwijderen.

De aardappelpasta kan ook worden gebruikt voor de buitenkant van de pan, waar zeker ook brandplekken zullen zitten net zoals de binnenkant. Volg hiervoor de eerder beschreven stappen.

Je pan is nu weer als nieuw!

Advertisement