4 hotelkamervoorwerpen die je nooit moet gebruiken volgens insiders

door Natasja

10 Juli 2023

4 hotelkamervoorwerpen die je nooit moet gebruiken volgens insiders
Advertisement

Als je op reis gaat, hoop je altijd een accommodatie te vinden die goed onderhouden is en waar de regels van goede hygiëne altijd gerespecteerd worden, zodat je gezondheid altijd gewaarborgd is. En dit is een van de belangrijkste redenen waarom je bij het kiezen van de accommodatie waar je verblijft, de accommodaties moet vermijden die van lage kwaliteit lijken te zijn.

Tegenwoordig helpt het internet je ook om de juiste keuze te maken door middel van beoordelingen van klanten, die je interessante informatie geven over de accommodatie die je overweegt te boeken, op basis van hun persoonlijke ervaring. Helaas staan goede beoordelingen niet altijd gelijk aan goede hygiëne. Er zijn namelijk verborgen tekortkomingen in het beheer, die alleen insiders weten.

Vandaag onthullen we welke vier dingen je volgens hotelmanagers en -personeel beter kunt vermijden.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Volgens insiders zijn er vier belangrijke dingen waar je op moet letten als je in een hotel verblijft:

  1. Het eerste waar je op moet letten - en absoluut niet moet gebruiken! - is het koffiezetapparaat. Het schoonmaakpersoneel maakt meestal alleen het reservoir van de machine schoon, niet het hele systeem en de leidingen, dus je kunt in je kopje resten vinden van drankjes die door vorige gebruikers van de kamer zijn bereid. Of nog iets veel ergers, wie weet of vorige klanten iets in de machine hebben gemorst - er gaan verhalen rond waarbij mensen zelfs kleine kleren in de theepotten wassen of lichaamsvloeistoffen in de reservoirs achterlaten.
  2. Iets anders dat je om hygiënische redenen beter niet kunt gebruiken als je in een hotel verblijft, zijn navulbare toiletartikelen. Meestal worden wegwerpzeep en douchegel verstrekt, maar soms tref je hervulbare flessen aan. Zorg er in dat geval voor dat de fles nieuw is of sluitingen heeft. Ook hier is het niet ongewoon om verhalen tegen te komen van mensen die in hotels werken over 'die keer dat de shampoo in de fles door een gast werd verdund met...'.
  3. Heb je wel eens glazen gevonden in je hotelkamer? Laten we hopen voor je dat je ze niet hebt gebruikt, ze zijn het tegenovergestelde van hygiëne, dat is zeker. Veel beter zijn plastic wegwerpbekertjes, of gebruik je eigen waterfles.
  4. Tot slot raden we je aan om geen spreien te gebruiken, hotels wassen ze niet voor elke gast en je weet nooit wie er voor jou heeft geslapen. En wat hij ermee gedaan heeft. Als je toch bezig bent, kijk dan ook even of je bedwantsen ziet voordat je gaat slapen: het is een paar minuten werk, maar het bespaart je een hoop gedoe.

Is de reislust je inmiddels vergaan? Of misschien ben je al een camper aan het kopen?

Advertisement