Licht reizen: 10 voorwerpen die uit je vakantiebagage kunt verwijderen

door Natasja

07 Juli 2023

Licht reizen: 10 voorwerpen die uit je vakantiebagage kunt verwijderen
Advertisement

Elk jaar rijst dezelfde vraag: wat moet ik inpakken voor mijn vakantie? En elke keer zie je dat je de koffer tot de nok toe vult, om er vervolgens bij het inpakken voor de terugreis achter te komen dat de helft van de spullen die je had meegenomen niet gebruikt hebt en de koffer alleen maar onnodig verzwaarde en ruimte innamen die je vrij had kunnen houden voor souvenirs.

Als je met het vliegtuig reist, is dit probleem nog groter: als je gekozen hebt voor de optie om alleen met handbagage te reizen, is het echt moeilijk om alles in de koffer te stoppen met inachtneming van de regels betreft de afmetingen en het gewicht.

Dit jaar leren we je hoe je licht kunt reizen met deze lijst van 10 voorwerpen die je meteen uit je bagage kunt halen.

Advertisement

1. Föhn

1. Föhn

Creativo

Tegenwoordig is er geen hotel, pension of bed & breakfast meer dat geen föhns in de kamers heeft. En ook op een camping of in een hostel zul je er zeker een vinden. Laat je föhn thuis, je zult een oplossing vinden voor je lange haar. Al is het droogshampoo.

Advertisement

2. Wasmiddel

2. Wasmiddel

Creativo

Een kleine fles handwasmiddel lijkt misschien een goed idee om niet te veel kleren mee te nemen. Maar laten we eerlijk zijn: hoe vaak heb je het in de loop der jaren gebruikt? Als je echt vlekken maakt op je favoriete shirt op de allereerste dag, kun je het probleem oplossen met een heel gewone handzeep.

3. Consumentenelektronica

3. Consumentenelektronica

Creativo

Weet je echt zeker dat je een mp3-speler, een camera, een tablet en een laptop nodig hebt? Tenzij je een professionele fotograaf bent (dan is de apparatuur van het vak, zij het in klein formaat, een must) of van plan bent om zelfs tijdens je vakantie te werken (maar wat voor vakantie is het dan?), heb je in je koffer alleen een oplader nodig. Voor al het andere heb je al één apparaat dat alle taken van alle anderen heel goed kan uitvoeren. En het is altijd bij de hand in je zak.

4. Make-up koffer

4. Make-up koffer

Wallpaperflare

Op vakantie kun je afzien van de perfecte make-up voor elke gelegenheid: beperk je tas tot een paar essentiële dingen en als je toevallig een speciale gelegenheid hebt, is dat een goede gelegenheid om lekker te shoppen.

5. Shampoo en douchegel

5. Shampoo en douchegel

Creativo

Gewassen en lekker ruiken is ongetwijfeld een essentiële behoefte, maar hoeveel je ook kiest voor het reisformaat, dat nu overal te koop is, shampoo en douchegel nemen onnodig veel ruimte in beslag in je koffer. Net als bij föhns: elk hotel heeft tegenwoordig welkomstpakketten met deze producten. En als je echt op vakantie bent in the middle of nowhere, vragen we ons af waar je schoon water vindt om te douchen, maar je kunt je nog steeds inzepen met een stuk zeep. In de winkel vind je vaste zepen die geschikt zijn voor douchen en je haar wassen. Weinig plaats innemend en veelzijdig.

Advertisement

6. Boeken

6. Boeken

Creativo

Een boek is een must onder de parasol, maar vooral als je een fervent lezer bent, weet je hoe zwaar papieren volumes kunnen zijn. Als je het leesplezier niet wilt opgeven, maar je rug wilt sparen, neem dan een e-reader mee: hij weegt heel weinig, neemt nog minder ruimte in beslag, bevat duizenden boeken, je kunt op elk moment nieuwe boeken downloaden en je hoeft niet te kiezen voordat je vertrekt. Natuurlijk is de leeservaring niet zo lonend, maar voor een paar dagen kun je je aanpassen. Als je het gevoel hebt dat je op deze manier punt 3 tegenspreekt, vergeet dan niet dat je smartphone dit apparaat ook kan vervangen.

7. Schoenen

7. Schoenen

Creativo

Als je je koffer inpakt, denk je aan de duizenden mogelijke gelegenheden die op vakantie op je pad zullen komen en besluit je de hele schoenenkast mee te nemen. Als je er echter over nadenkt, zul je beseffen dat je niet meer dan 2 of 3 paar nodig hebt, die schoenen die je tijdens je vakantie echt zult gebruiken.

Advertisement

8. Kleding

8. Kleding

Creativo

Hetzelfde geldt voor schoenen: je gaat op vakantie, niet verhuizen. Voor een paar dagen zul je je zeker comfortabeler voelen met maar een paar kleren, je kunt afzien van de avondjurk en overtollig ondergoed. En je hebt echt maar een paar geselecteerde kledingstukken nodig om je te bedekken bij koud weer.

9. Gidsen en kaarten

9. Gidsen en kaarten

Pixabay

Voor deze items herhalen we hetzelfde als voor boeken en elektronica: ze zijn erg zwaar en omvangrijk, en vandaag de dag is internetverbinding bijna overal beschikbaar, je kunt je smartphone gebruiken om je te oriënteren en waardevolle informatie te vinden over de plaatsen die je gaat bezoeken. En als je reis een bestemming heeft zonder verbinding, vind je zeker alles wat je nodig hebt ter plaatse.

Advertisement

10. Voor alle eventualiteiten

10. Voor alle eventualiteiten

Pixabay

Voorbereid zijn op alle eventualiteiten is ook essentieel op reis, maar je hoeft niet de hele apotheek van thuis mee te nemen. Je hebt alleen die medicijnen nodig die voor jou essentieel zijn, voor al het andere vind je gemakkelijk een plaatselijke apotheek.

Welke van deze voorwerpen ga jij dit jaar uit je koffer halen?

Advertisement