Licht reizen: een handige truc om onnodig gewicht in je koffer te vermijden

door Natasja

04 Februari 2023

Licht reizen: een handige truc om onnodig gewicht in je koffer te vermijden
Advertisement

Reizen is een van de mooiste ervaringen ter wereld, die we met plezier plannen en waar we naar uitkijken, maar het brengt ook een hele reeks beperkingen met zich mee die soms echt vervelend worden. Vooral als het om bagage gaat: niemand wil te grote koffers of rugzakken meezeulen, maar soms, zelfs als we dat zouden willen, zijn er reisvoorschriften die dat onmogelijk maken. We hebben het dan vooral over de beperkingen die gelden voor bagage die per vliegtuig moet worden vervoerd, maar het is niet zo dat lichter blijven zonder het essentiële op te geven niet handig is voor alle andere vormen van vervoer waarmee we de wereld kunnen verkennen.

Het is dus goed om verschillende trucs uit te proberen en de trucs te vinden die het beste bij jou passen, om minder gewicht mee te nemen en je bagage ook minder vol te stoppen. Er is bijvoorbeeld een truc die misschien niet iedereen kent voor het vervoer van vloeibare schoonheidsproducten, zoals gezichtstonics.

via cleantoxmexico/Instagram

Advertisement
cleantoxmexico/Instagram

cleantoxmexico/Instagram

Het cleantoxmexico-account op Instagram laat dit zien en het is echt een gewoonte die voor velen onmisbaar kan worden, vooral als de reis heel kort is.

Het is, zoals gezegd, een handig hulpmiddel wanneer we vloeibare gezichtsproducten moeten meenemen, zoals tonic of make-up remover (ook micellair water), die we gewoonlijk aanbrengen met wattenschijfjes. Natuurlijk zijn er de miniflesjes die zonder problemen door de veiligheidscontrole in het vliegtuig komen en die van pas komen op allerlei reizen, maar wat als het mogelijk zou zijn om de omvang van die producten nog meer te beperken en ze toch mee te nemen?

Dan vind je de oplossing misschien in een luchtdicht doorzichtig plastic zakje, net zoals de zakjes waarin je spullen instopt voor inspectie voordat je aan boord van het vliegtuig gaat. Zorg voor een perfecte afdichting, zodat er geen druppel vloeistof kan ontsnappen.

Je hoeft de wattenschijfjes alleen maar te impregneren met het benodigde middel en ze in het zakje te doen, het te sluiten en voilà: een dunne, ruimtebesparende en lichte verpakking met de wattenschijfjes, klaar voor gebruik. Je hoeft geen fles mee te nemen, hoe klein die ook is. Zie de Instagram video https://www.instagram.com/reel/Cg25I8JgipX/ hoe makkelijk en praktisch deze truc is.

Het kan gebruikt worden voor nagellak remover, als je wilt. Kortom, wat je maar wilt meenemen en met schijfjes aanbrengt. En het werkt natuurlijk ook met herbruikbare schijfjes. Een zakje voor elk soort product en er is veel meer ruimte voor al het andere, inclusief souvenirs!

Advertisement