Hoe je te kleden voor een vliegreis: tips van stewardessen

door Natasja

02 Oktober 2022

Hoe je te kleden voor een vliegreis: tips van stewardessen
Advertisement

Reizen met het vliegtuig is voor velen een ervaring die wordt geassocieerd met iets waar lang naar wordt uitgekeken: de reis, de vakantie, de onderbreking van de dagelijkse routine. Zo kleden veel mensen zich voor de gelegenheid, en al tijdens de vliegreis dragen ze de mooiste kleren, grappige t-shirts, enzovoort. Daar is niets mis mee, maar als je probeert comfortabel te reizen, moet je soms wat compromissen sluiten en het verlangen om er modieuzer uit te zien dan gewoonlijk een beetje opofferen.

Het is beter om te kiezen voor kleding en materialen die comfortabel en efficiënt zijn, en al die keuzes te vermijden die, vooral op lange reizen, het plezier een beetje verpesten. Stewardessen behoren tot de mensen die deze behoeften het beste begrijpen, en hier zijn een paar tips die sommigen van hen vaak online hebben gedeeld.

Advertisement
engineerinheels/Reddit

engineerinheels/Reddit

Comfortabele schoenen: hakken zijn dat nauwelijks. Stel je voor dat je moet rennen om het vliegtuig te halen dat op het punt staat te vertrekken, voor alle problemen die er onderweg of bij het inchecken kunnen zijn. Of stel je voor dat er lange overstappen of ook vertragingen zijn en je langer dan verwacht op de luchthaven moet wachten, dan wordt het hebben van hakken voor de meeste mensen een belemmering om gemakkelijk te lopen (of te rennen). Maar als je bij die mensen hoort die ook met naaldhakken eenvoudig een sprintje trekken, dan is het geen probleem.

Advertisement
Pexels

Pexels

Lichte kleding: het is waar dat u naar of van een warme locatie vliegt of dat u zich verplaatst tijdens de warmste maanden van het jaar, maar vliegtuigen hebben meestal een gecontroleerd klimaat binnenin, dat meestal vrij koel is. Het is dus goed om je in lagen te kleden en te zorgen voor een sweater of jas, of zelfs een lichte sjaal om te voorkomen dat je tijdens de hele vlucht ziek wordt.

Pexels

Pexels

Strakke en nauwsluitende kleding: een beetje zoals bij hakken is ook hier de discussie relatief. Als je het geen probleem vindt je ingesnoerd te voelen in de taille of op de andere punten waar kleding het strakst zit, vooral in een zittende positie, dan is het totaal geen probleem. Maar als je het niet erg vindt om te kiezen voor iets zachtere en een beetje wijdere broeken, rokken of jurken, dan zit je zeker gemakkelijker in het vliegtuig.

Verder, vermijd kleding die moeilijk uit en aan te trekken is, met het oog op het gebruik van het toilet aan boord.

Pexels

Pexels

Contactlenzen: ook deze zijn onmisbaar voor veel mensen die zichzelf niet graag zien met een bril op hun neus. Maar de voortdurend recirculerende lucht in de vliegtuigcabine zorgt voor een droge lucht waardoor het dragen van lenzen op je ogen nog onaangenamer wordt. Dus haal eventueel de lenzenhouder bij de hand om ze er weer in te doen als ze beginnen te irriteren, en een bril om ze onmiddellijk te vervangen.

Pexels

Pexels

Dit is iets wat andere mensen betreft: draag geen te sterke parfum. Het stoort jou misschien niet, maar je zit urenlang naast andere mensen en sommigen kunnen er misselijk van worden! Het is beter om geen discussies aan te gaan met andere passagiers, in het belang van alle reizigers en van jezelf.

Met deze tips kun je je volgende reis nog leuker en specialer maken!

Advertisement