De 7 dagelijkse handelingen die je waarschijnlijk verkeerd doet worden onthuld

door Natasja

16 Mei 2023

De 7 dagelijkse handelingen die je waarschijnlijk verkeerd doet worden onthuld
Advertisement

Elke ochtend als je uit bed stapt, begin je met tientallen automatische handelingen die zo ingebakken zijn in je dagelijkse routine dat je niet eens beseft dat je ze doet. Weet je wanneer je het huis verlaat en je je afvraagt of je de deur wel op slot hebt gedaan? Of wanneer je je op je werk afvraagt of je het gas hebt dichtgedraaid van het avondeten dat je van tevoren hebt bereid? Dit gebeurt juist omdat het zulke gebruikelijke handelingen zijn dat je ze bijna onbewust uitvoert, zonder er de nodige aandacht aan te besteden.

Maar ben je er echt zeker van dat alles wat je doet op de juiste manier gebeurt? Of ontdek je, als je even stopt en beter kijkt, misschien dat iets toch beter kan? We laten je hieronder 7 dagelijkse handelingen zien die je waarschijnlijk al die tijd op de verkeerde manier doet.

Advertisement

1. Een banaan pellen

Laten we beginnen met het ontbijt: we weten allemaal hoe belangrijk het is om de dag met de juiste energie te beginnen, en het eten van een banaan laadt ons op met belangrijke mineralen die ons helpen onze dagelijkse taken vol te houden. Maar weet je wel hoe je de banaan correct moet eten? De meesten van ons pellen de banaan zeker door aan het houtachtige steeltje te trekken; maar dit is verkeerd! De juiste manier om een banaan te pellen is vanaf de onderkant, zoals apen doen: behalve dat het eenvoudiger is om vast te houden, blijven de vervelende witte draden zo aan de schil vastzitten.

Advertisement

2. De tandpasta

2. De tandpasta

Creativo

Laten we nu overgaan tot een handeling die je minstens drie keer per dag moet doen, na de hoofdmaaltijden: tandenpoetsen. Hoeveel tandpasta doe je op de tandenborstel? De juiste dosis is volgens tandartsen en deskundigen op het gebied van mondhygiëne een hoeveelheid ter grootte van een erwt, niet meer. Overmatige consumptie van fluoride, een product in tandpasta, kan namelijk leiden tot tandproblemen zoals vlekken, verkleuring en putjes. Beter niet te veel tandpasta!

3. Kleren vouwen

3. Kleren vouwen

Creativo

Ben je je koffer aan het inpakken en past niet alles wat je nodig hebt erin? Misschien komt het doordat je je kleren op de verkeerde manier opvouwt. Als je ruimte wilt besparen en meer spullen wilt kunnen meenemen, is het geheim niet om ze netjes op te vouwen en te stapelen, maar om ze op te rollen en achter elkaar te leggen.

4. Pluisjes verwijderen

Koop je ook voortdurend van die dure pluisverwijderende borstels omdat je ze telkens als je ze nodig hebt niet kunt vinden? Je hebt ze nu niet meer nodig: je hebt alleen een wegwerpscheermesje nodig om je kleren zo goed als nieuw te maken en alle pluisjes te verwijderen.

5. Haarspelden

Haarspelden zijn zeer nuttige hulpmiddelen om je haar netjes te houden, maar weet je wel hoe je ze correct moeten gebruiken? We wedden dat de meesten van jullie ze dragen met de gekartelde kant naar boven. De gekartelde kant moet juist naar beneden worden gedraaid, zodat ze langer blijven zitten en beter in het haar passen.

Advertisement

6. Thee drinken

6. Thee drinken

Creativo

Wanneer je thee in zakjes bereidt, zul je na het zetten waarschijnlijk het zakje uit het kopje halen en erin knijpen. In werkelijkheid moet je de drank consumeren nadat je het zakje hebt verwijderd, zonder het uit te lekken of uit te knijpen. De reden hiervoor is dat de looistoffen, die in de bladeren zitten en verantwoordelijk zijn voor de bittere smaak van de drank, in de vloeistof in het zakje achterblijven en in het kopje terechtkomen als je erin knijpt, waardoor de drank bitterder wordt.

7. Borden afdrogen

7. Borden afdrogen

Creativo

Borden afdrogen is een van de vervelendste taken bij het koken. Daarom zijn we vaak geneigd ze ondersteboven op het aanrecht te laten drogen. Het is echter beter om de borden af te drogen, want sneller drogen voorkomt dat er onaangename geuren op de borden komen als deze eenmaal droog zijn.

Welke van deze fouten maak jij dagelijks?

Advertisement