De was doen zonder te strijken? De oplossing kunnen 3 ijsblokjes zijn

door Natasja

10 Juli 2023

De was doen zonder te strijken? De oplossing kunnen 3 ijsblokjes zijn
Advertisement

De was doen is een klus waar je niet omheen kunt als je een goede persoonlijke en huishoudelijke hygiëne wilt handhaven, maar strijken is een klus die je tot een minimum kunt beperken en soms zelfs helemaal kunt elimineren, als je maar de juiste trucs toepast. Je kunt bijvoorbeeld een paar ijsblokjes gebruiken, gewoon de ijsblokjes die je in de vriezer klaarhoudt.

Dit is een goedkoop middel dat je in een handomdraai kunt uitproberen en dat wordt gebruikt om te voorkomen dat er te veel kreuken ontstaan op de kleding die je in de wasmachine wast, het soort dat je dwingt om het strijkijzer aan het werk te zetten, zelfs als je geen tijd hebt of het echt te heet is om te strijken. Lees verder om erachter te komen waar we het over hebben.

Creativo

Creativo

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een soortgelijke truc, namelijk het gebruik van ijs om strijken te voorkomen, maar dan in de droogtrommel. Welnu, het gebruik van hetzelfde middel wordt ook veel gebruikt tijdens de machinewascyclus.

Het komt erop neer dat je 3 ijsblokjes in de trommel gooit, samen met de kleren, nadat de hoofdwas klaar is. Sluit het deurtje en start een cyclus van 15 of maximaal 20 minuten op hoge temperatuur. Dit zal het ijs omzetten in stoom die de stoffen zal uitrekken, kreukels zal voorkomen en je een paar strijkbeurten zal besparen. Het uitproberen kost niets en je loopt niet het risico je kleding te beschadigen. Misschien kun je het eerst proberen met minder delicate kledingstukken en daarna met de andere als het resultaat je overtuigt!

In ieder geval kun je ook andere trucjes toepassen om niet te hoeven strijken: een niet te krachtige centrifuge instellen, kiezen voor drogen aan de lucht, vooral als je de kledingstukken (natuurlijk niet die van wol of zware of te delicate stoffen) zo ophangt dat de zwaartekracht ze op natuurlijke wijze recht trekt, en de stoffen zelf beschermen tegen de vlekken die knijpers of andere steunen kunnen achterlaten - misschien kun je handdoeken en doeken gebruiken die je tussen het te drogen kledingstuk en de steun waaraan je ze ophangt legt.

Anders kun je ook de truc met de ijsblokjes in de wasdroger herhalen. Heb je deze middelen al eens geprobeerd?

Advertisement