Het afknippen van tandenborstelharen zal je helpen bij het schoonmaken van het huis: we leggen uit hoe

door Natasja

12 Augustus 2023

Het afknippen van tandenborstelharen zal je helpen bij het schoonmaken van het huis: we leggen uit hoe
Advertisement

Hoeveel mensen gooien hun tandenborstel in de prullenbak als hij te versleten is? Zeker de meesten. Toch kan diezelfde tandenborstel nog een heel lang leven leiden in de schoonmaakkast. In feite kunnen tandenborstels, als ze eenmaal hun taak hebben volbracht om te zorgen voor de hygiëne van de tanden en het tandvlees, nog steeds worden gebruikt om al die hoeken van het huis schoon te maken waar je niet gemakkelijk bij kunt.

De tandenborstel is echt een fantastische bondgenoot in het schoonmaken van het huis, waarmee je zelfs de moeilijkste vlekken kunt verwijderen door op plekken te komen waar je nog nooit eerder bent geweest. Laten we hieronder de gebruiksmogelijkheden van de tandenborstel bij het schoonmaken ontdekken en waarom je de borstelharen zou moeten afknippen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Tandenborstels zijn gemaakt van nylon of polyester borstelharen van verschillende hardheid, afhankelijk van de gevoeligheid van het tandvlees. De voortdurende ophoping van ziektekiemen en bacteriën tijdens het gebruik is de reden waarom tandartsen aanraden om de borstel elke 3 tot 4 maanden te vervangen of in ieder geval wanneer de borstelharen te zacht of versleten beginnen te worden.

Als je toch besluit om de tandenborstel niet weg te gooien, hoe maak je hem dan weer bruikbaar? Simpel: door de borstelharen te knippen. Dankzij deze bewerking worden de borstelharen stugger en ruwer, waardoor ze beter schoonmaken. Je kunt er ook voor kiezen om de borstelharen in te korten door ze een specifieke vorm te geven, afhankelijk van hoe je ze gaat gebruiken. Maar de aanpassingen die je aan de tandenborstel kunt doen, houden hier niet op. Plastic modellen kunnen bijvoorbeeld worden verwarmd tot een gebogen vorm om het reinigen te vergemakkelijken.

Hoe kun je de tandenborstel hergebruiken? Er zijn verschillende toepassingsgebieden:

  • vlekken op tapijten of muren, waarbij je erop moet letten dat je de getroffen plek niet beschadigd door te wrijven;
  • schoenen, vooral om vlekken van zolen te verwijderen;
  • vloer- of tegelvoegen, om moeiteloos alle delen te bereiken en ze wit te maken;
  • sanitair, om zelfs de meest lastige voegen met muren te bereiken, maar ook om kranen schoon te maken;
  • stof verwijderen, zelfs hoeken, spleten en ventilatieopeningen bereiken. Door twee tandenborstels te combineren met de borstelharen naar binnen gericht, creëer je bijvoorbeeld een perfecte borstel om luiken schoon te maken.

Waar wacht je nog op om je tandenborstel te vervangen?

Advertisement