De 5 geniale en alternatieve toepassingen van bleekmiddel die het een unieke bondgenoot maken

door Natasja

13 Juli 2023

De 5 geniale en alternatieve toepassingen van bleekmiddel die het een unieke bondgenoot maken
Advertisement

Bleekmiddel is geliefd bij alle grote hygiënefans. Het is het blekens middel bij uitstek en is permanent aanwezig in elk huis. Het is veelzijdig, goedkoop en effectief, maar het heeft ook een hoog ontsmettingsvermogen en vanwege deze eigenschappen is het een zeer waardevolle bondgenoot in de dagelijkse huishoudelijke schoonmaak. 

Omdat bleekmiddel een product is met een zeer sterke werking, moet het met grote voorzichtigheid worden gehanteerd om schade aan spullen of zelfs aan onszelf te voorkomen: je moet altijd speciale beschermende handschoenen dragen en altijd grondig met water en zeep elk lichaamsdeel afspoelen dat per ongeluk in contact is gekomen met zelfs maar één druppel van dit product. Een andere fundamentele voorzorgsmaatregel is om jezelf te bedekken met kleding die hier speciaal voor is ontworpen: wie heeft nog nooit vervelende witte vlekken op zijn of haar kleding gehad na gebruik van dit product? Andere nuttige voorzorgsmaatregelen zijn het gebruik van een veiligheidsbril om je te beschermen tegen spatten en een mondkapje om te voorkomen dat je de dampen inademt.

Als je alle nodige voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kun je bleekmiddel voor nog veel meer doeleinden gebruiken dan alleen hygiëne en het schoonmaken van het wasgoed. We onthullen er hieronder vijf.

Creativo

Creativo

  1. Desinfectiemiddel voor meerdere oppervlakken: bleekmiddel is perfect wanneer je alle oppervlakken in huis wilt desinfecteren. Sanitair, keukenmeubels, apparaten, maar ook tegels en vloeren zijn bacterievrij als je ze reinigt met een oplossing van 30 ml bleekmiddel in 1 liter water. Meng de twee ingrediënten grondig en doe de oplossing in een spuitfles die je altijd bij de hand hebt.
  2. Bleekmiddel voor tegels en voegen: naast desinfecteren is bleekmiddel ook erg nuttig voor het wit maken van tegels en voegen die door tijd en gebruik zwart of vergeeld zijn. Ook hier moet het verdund worden gebruikt, een oplossing van 60 ml bleekmiddel in 1 liter water is geschikt voor hardnekkig vuil.
  3. Snijbloemen: je vazen kunnen je huis langer sieren als je een paar druppels bleekmiddel in het water giet. Dit ingrediënt houdt het water schoon en vrij van ziektekiemen en bacteriën, waardoor de bloemen langer vers blijven. Pas op dat je het niet overdrijft, anders krijg je het tegenovergestelde effect!
  4. Schimmelwerende eigenschappen: de schimmelwerende eigenschappen van bleekmiddel zijn inmiddels bij velen bekend. En het is inderdaad een van de meest effectieve middelen om dit vervelende probleem uit je huis te verwijderen. Verdun bleek 1:1 met water en spuit de oplossing direct op de aangetaste plek. Laat het een paar minuten inwerken en veeg het af met een ruwe doek. Voer deze handeling altijd uit met beschermende handschoenen en een veiligheidsbril op en ventileer de ruimte goed na gebruik om eventuele resten te verwijderen.
  5. Stopverf verwijderen: een laatste toepassing van bleekmiddel die misschien niet iedereen kent, is het verwijderen van stopverfresten die vaak achterblijven op oppervlakken na een onderhoudsbeurt in huis. Maak een oplossing van water en bleekwater en spuit dit direct op de stopverfresten en schrob met een ruwe spons, zonder al te veel kracht uit te oefenen. 

Waar gebruik jij bleekmiddel voor?

Advertisement