25 tips die je moet weten om je huis opgeruimd en schoon te houden

door Natasja

30 Juni 2023

25 tips die je moet weten om je huis opgeruimd en schoon te houden
Advertisement

Elke dag moet je wel een of andere huishoudelijke taak, hoe klein ook, doen: de verschillende soorten schoonmaak, voedsel bewaren, onderhoud van de voorwerpen die je elke dag gebruikt... Er is altijd wel iets te doen. En als je elke dag een beetje moeite moet doen, is het de moeite waard om er op zijn minst voor te zorgen dat de resultaten optimaal zijn. Om dit te bereiken zonder al te veel gedoe, kun je soms een paar handige trucjes toepassen. Er zijn zelfs trucs die het leven gemakkelijker maken en het proberen waard zijn, omdat ze je nieuwe gewoonte kunnen worden.

Een manier om de vloer schoon te maken zonder het water vaak te moeten verversen, een manier om een goede hygiëne van de tandenborstels te garanderen en ze langer te laten meegaan, een manier om de metalen spoelbak te laten glimmen met eenvoudige en supergoedkope ingrediënten: ontdek deze en 22 andere tips door hieronder verder te lezen.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Meng wat baking soda met je afwasmiddel in een kommetje tot je een losse crème hebt. Neem dan een kwast die groot genoeg is (ook een keukenkwast als je niets anders kunt vinden!) en verspreid de crème over de hele spoelbak, inclusief het afdruiprek. Wrijf vervolgens met een spons over het hele metalen oppervlak en spoel en droog af. Een grondige schoonmaakbeurt zonder kosten, voor een spoelbak die weer zo goed als nieuw is!

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Moet je de vloer dweilen maar wil je niet om de paar minuten het water verversen? Je kunt het schone water wat langer laten meegaan als je het scheidt van het water dat uit de mop loopt. En om dit te bereiken kun je emmers met twee compartimenten gebruiken of je kunt het extra schoonwatercompartiment zelf maken door er een emmer in te plaatsen (strandemmers, popcornemmers van gewaxt karton, enz.) en van het probleem af te zijn!

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Hoe vaak kom je er niet achter dat het moeilijk is om het flapje van de aluminiumfolierol te vinden? Als het nu verkeerd gebruikt is en afgescheurd, kun je het verkeerd afgescheurde deel in één klap verwijderen door het er gewoon af te 'schrapen' met een ander stukje aluminiumfolie dat is opgerold en gebruikt wordt als gum op de rol zelf.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

De tandenborstels die we elke dag gebruiken, moeten zo worden opgeborgen dat de borstelharen worden beschermd tegen verontreinigingen in de badkamer. En het is niet genoeg om ze uit de buurt van het toilet te houden (dat bacteriën verspreidt telkens als je doorspoelt), de borstelharen moeten ook in een houder zitten. Als het model dat je kocht er geen had, kun je er gemakkelijk een maken met behulp van het omhulsel van een surprise ei!

Bekijk de onderstaande video om beter te begrijpen hoe deze trucjes werken en ontdek alle andere trucjes die handig zijn in en rond het huis.

Advertisement