Laat je badkamer fris ruiken met 5 eenvoudige middeltjes met munt, citroen en lavendel

door Natasja

02 Juli 2023

Laat je badkamer fris ruiken met 5 eenvoudige middeltjes met munt, citroen en lavendel
Advertisement

Hoe fijn is het om een badkamer binnen te komen en te merken dat deze aangenaam geurt, vooral als de geur die je waarneemt fris en citrusachtig is. Om dit te bereiken kun je, naast goed en constant schoonmaken, jezelf helpen met luchtverfrissers, die niet per se gekocht hoeven te worden. Het is namelijk heel gemakkelijk om middelen met natuurlijke ingrediënten te maken, die je thuis kunt mengen zodat je de geur naar wens kunt aanpassen en deze altijd fris en nieuw is.

Favoriete geuren zijn altijd munt, citroen of lavendel, die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Lees verder voor meer informatie.

Creativo

Creativo

Spray op tegels of stoffen. Het is het eenvoudigste middel, klaar te houden en te gebruiken wanneer je maar wilt.

Alles wat je nodig hebt is gedestilleerd water en essentiële oliën. Vul de sprayfles met water en voeg 20 druppels etherische olie toe. Meng munt en citroen, of citroen en lavendel (of zelfs alle drie!) in de verhouding die jij het lekkerst vindt ruiken. Als je gedestilleerd water gebruikt, heb je geen last van kalkaanslag, zelfs niet als je het op tegels, gordijnen of zelfs handdoeken spuit. Als je vervolgens alcohol aan het mengsel wilt toevoegen om de geur te fixeren, dan is het raadzaam om het niet te gebruiken op handdoeken of gordijnen met synthetische stoffen.

Je kunt ook proberen je eigen spray te maken met citroensap en muntblaadjes of lavendelbloemen. Je moet het wel elke keer klaarmaken als je het wilt gebruiken, want citroensap kan bederven. Maar je kunt gedroogde muntblaadjes en lavendelbloemen in zakjes bewaren. De bereiding is eenvoudig: verdun het gedestilleerde water met gefilterd citroensap en laat wat munt en lavendel trekken, misschien minstens een nacht.

Zelf potpourri maken

Als je een grotere hoeveelheid muntblaadjes en lavendelbloemen/blaadjes kunt drogen, leg ze dan opzij samen met de gedroogde citroenschil. Samen vormen deze ingrediënten een potpourri met een frisse en aangename geur, die je om de paar dagen kunt versterken met een paar druppels bijpassende essentiële olie.

Geurzakjes

Terwijl je wacht om je voorraad gedroogde bladeren, schillen of bloemen te gebruiken, bewaar je ze in katoenen, linnen of gaaszakjes, die ondertussen lades of kasten kunnen parfumeren. Het belangrijkste is dat ze niet worden blootgesteld aan vocht of warmte, waardoor ze op den duur bederven.

Kleine geparfumeerde schaaltjes

Als je kleine schaaltjes vult met een beetje baking soda, hoef je er alleen maar essentiële oliën aan toe te voegen en ze zullen niet alleen overtollig vocht tegengaan, maar ook de badkamer op een aangename manier ontgeuren!

Dit zijn echt eenvoudige middelen die je naar wens kunt aanpassen!

Advertisement