Metalen kranen houdt je veel makkelijker schoon met de kaarstruc

door Skip

23 Augustus 2023

Metalen kranen houdt je veel makkelijker schoon met de kaarstruc
Advertisement

Je hebt mensen die geen kranen van verchroomd metaal gebruiken omdat het met die kranen onmogelijk lijkt om ervoor te zorgen dat je ook maar het kleinste beetje kalk dat ontstaat, niet ziet. Dan heb je mensen die ze juist wel graag hebben omdat ze er zo stralend uitzien. In dit laatste geval is dat glimmende oppervlak geen resultaat dat als vanzelf is gekomen maar juist het resultaat is van voortdurende zorg en aandacht. We weten met zijn allen heel goed dat elk straaltje en druppeltje dat zijn neerslag vindt op metaal altijd een spoor nalaat; hoe harder het water thuis, des te zichtbaarder het is. En in combinatie met het tandenpoetsen en gezicht wassen elke dag ontkom je er niet aan dat deze vlekken ontstaan.

Wil je een kraan die altijd onberispelijk schoon is kunnen we onszelf de gewoonte aanmeten van het altijd schoonmaken of kunnen we een maniertje proberen waarbij we af en toe even wat moeten doen. En dat zou dan de kaarstruc wezen. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Als je geen microvezeldoek eroverheen wil halen om de kraan te drogen en op te poetsen dan kan deze zeer populaire truc de joker gaan worden die je kan gaan trekken.

Het enige wat je nodig hebt is een kaars gemaakt van wit kaarsvet, kleurloos dus (want anders doe je het gewenste effect teniet) en een zachte doek die geen pluisjes achterlaat zoals een microvezeldoek of doeken waarmee je meubels oppoetst.

Wanneer de kraan droog en schoon is pak je de kaars en wrijf je daarmee over het hele oppervlak van de kraan, als ware het een soort gum die je gebruikt om iets uit te wissen. Sla geen enkel plekje over en zorg dat er overal een dun laagje van dat ondoorzichtige kaarsvet dat van de kaars komt. Wanneer je klaar bent neem je de doek en wrijf je de was goed uit en ga je door totdat je alles weer helder opgepoetst hebt.

Zodoende wordt het metaal beschermd door een dun onzichtbaar maar wel waterafstotend laagje dat maakt dat waterdruppels geen kalkresten en dus geen vlekken achterlaten. Er zijn veel video's online waar je kan zien hoe het water wel "weg lijkt te vluchten" van de kraan! Dit stappenplan kan je herhalen zodra je weer vlekken ziet, iets dat veel minder vaak voorkomt.

Op een soortgelijke manier kan je waspapier voor in de oven gebruiken of schijnbaar ook was voor de carrosserie van auto's. Dit zou ook een makkelijkere en goedkopere optie kunnen zijn.

Heb jij deze truc al eens geprobeerd?

Advertisement