Absurde huizen: 10 voorbeelden van bizarre eigenzinnigheid

door Natasja

01 Juli 2023

Absurde huizen: 10 voorbeelden van bizarre eigenzinnigheid
Advertisement

Het uitgangspunt is altijd hetzelfde: over smaak valt niet te twisten. iedereen heeft een eigen smaak. Maar als die voorkeuren aan de hele buurt worden meegedeeld, zullen ze op zijn minst een reactie uitlokken. Als we bijvoorbeeld een schip in de buurt zouden hebben in plaats van een villa, of een huis dat helemaal versierd is met dierenprints, zou dat zeker opvallen. Het is ook moeilijk om stoïcijns te blijven bij huizen die achterstevoren zijn gebouwd, of een bootsteiger die mooier is dan de helft van de huizen in de wereld.

En dan zijn er nog de stijlvolle details die je pas opvallen als je een huis binnengaat, die een echt uniek gevoel voor esthetiek uitdrukken. Bijzonder. Dubieus? Scroll naar beneden voor een paar memorabele voorbeelden.

Advertisement

Blijkbaar zijn er verschillende ondersteboven gebouwen in Duitsland. Eén daarvan is een café, maar andere, zoals dit, lijken wel echte huizen. Dronken huizen!

Advertisement
WalkerInDarkness/Reddit

WalkerInDarkness/Reddit

Er lijkt een grappig verhaal achter dit huis te zitten: jarenlang hebben de muren met luipaardprint - voorspelbaar - de aandacht getrokken, maar ook ongenoegen gewekt, en uiteindelijk besloten de eigenaren om een beetje van het dierenmotief op te geven om plaats te maken voor de meest respectabele print ooit, die van het ruitpatroon dat beroemd is geworden door het merk Burberry.

Als je in een schelp wilt wonen, dan is het Fairy Tale Tiny House gebouwd door Javier Senosiain in Mexico echt iets voor jou.

Waarom een schip slopen als het een perfect huis met uitzicht op het meer kan worden?

Dit huis aan de rand van Straatsburg, Frankrijk, staat bekend als The Heliodome en biedt koelte in de zomer en warmte in de winter. En dat allemaal dankzij de positie en helling van de ramen ten opzichte van de zonnestralen.

Advertisement

Sommige mensen kunnen zich hooguit een houten steiger veroorloven om hun boot aan te leggen, en anderen hebben er een die mooier is dan menig huis. Het ontwerp is van Bercy Chen Studio.

Dladd12/Reddit

Dladd12/Reddit

Ervaar het om elke dag midden in huis over een stroom stenen te struikelen.

Advertisement
Beras11/Reddit

Beras11/Reddit

Sterke emoties: met deze tegels wordt de badkamer een binnenplaats waar duizend bewoners op uit kijken.

buckleybuilds

buckleybuilds

Er bestaat niet zoiets als 'te veel sierlijsten...'.

Advertisement
DrFetusRN/Reddit

DrFetusRN/Reddit

Als je de keuken binnenstapt en je je wilt voelen als een eenhoorn onder invloed van psychotrope stoffen, dan zijn er veel tips waar je inspiratie uit kunt halen.

Heb jij wel eens zulke rare huizen gezien?

Advertisement