Kies voor de tijdloze elegantie van duifgrijs om de kamers in te richten

door Natasja

12 Mei 2024

Duifgrijze inrichting
Advertisement

Duifgrijs is pas sinds kort opgenomen in het populaire neutrale kleurenpalet voor het interieur. Gekenmerkt door de combinatie van twee neutrale kleuren bij uitstek, grijs en bruin, is duifgrijs een kleur van tijdloze elegantie en tegelijkertijd voorzien van een omhullende warmte.

Maak de ruimtes verfijnder, eleganter en gezelliger door duifgrijs te kiezen voor de inrichting; laat je inspireren door deze voorstellen.

Advertisement

1. Een warme en uitnodigende hal

melaniejadedesign.com

Kies duifgrijs voor de muren van de hal als je je gasten een warm welkom wilt heten: de combinatie met licht parket en meubels van natuurlijk hout maakt het effect compleet en maakt van de hal niet alleen een doorgangsplek, maar ook een gezellig hoekje.

Advertisement

2. Een keuken in duifgrijs

chrislovesjulia.com

Als je van neutrale kleuren houdt maar de totale witte look wilt vermijden, maak de keuken dan warmer door duifgrijs te kiezen voor het meubilair: het zal de ruimte op een elegante manier afmaken en mooi warmer maken.

3. Duifgrijze muren

coatpaints.com

In de eetkamer of woonkamer kan de keuze van duifgrijs voor de muren de kamer eenvoudig een gezellige en warme sfeer geven, perfect aanpasbaar aan elke inrichtingsstijl.

4. Accentmeubels

Pinterest

Kies duifgrijs voor een meubelstuk dat een centraal punt in de kamer creëert: een bank, een dressoir of een kast kan het accentstuk in de kamer zijn en opvallen door eenvoud en elegantie.

5. Duifgrijs en blauw

Pinterest

Er zijn talloze kleuren waarmee duifgrijs perfect kan worden gecombineerd: wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met blauw voor een interessant spel van contrasten in de kamers?

Advertisement

6. Duifgrijs en terracotta

noordenzoet.nl

We weten dat duifgrijs een warme en gezellige kleur is, maar je kunt het nog gezelliger maken door het te combineren met warme kleuren. Probeer bijvoorbeeld aardse terracotta tinten.

7. Een elegante en verfijnde badkamer

Pinterest

Om de sfeer van de badkamer zonder al te veel moeite te verhogen, heb je geen grote opknapbeurt nodig: schilder de muren gewoon in duifgrijs om een verfijnde en exclusieve sfeer te creëren.

Advertisement

8. Details die de eentonigheid doorbreken

Pinterest

Als je duifgrijs kiest voor deuren, kozijnen en een paar accentmeubelstukken, doorbreek je de eentonigheid van witte muren en ziet de ruimte er elegant en verfijnd uit.

9. Een warme en gastvrije omgeving

Duifgrijze muren met parket

Pinterest

Weet je niet zeker hoe het parket in de kamers moet combineren? Vul het warme effect van parket aan met muren in een duifgrijze tint.

Advertisement

10. Duifgrijze vloer

entirelytiles.co.uk

Ook de vloer kan duifgrijs worden geverfd om de sfeer van de kamers van onderaf warm te maken: kies duifgrijs voor de tegels of verrijk de kamer met tapijten en stoffen in deze kleur, je verandert de sfeer van de hele kamer zonder grote ingrepen.

11. Rustiek duifgrijs

hello-hayley.com

Voeg elegantie toe aan de rustieke inrichting door deze aan te vullen met duifgrijze details: of het nu de kleur van meubels of meubelstoffen is of de kleur die je kiest voor de muren, duifgrijs past perfect bij de natuurlijke warmte van rustiek hout.

Advertisement

12. Minimalistisch duifgrijs

Pinterest

Lijkt je minimalistische flat te koud en onpersoonlijk? Maak de ruimtes warmer door duifgrijs te kiezen voor de muren of een accentmeubel.

Hoe zou jij duifgrijs voor de inrichting gebruiken?

Advertisement