Is het tijd om te stofzuigen? Weg met een kleine ergernis met een eenvoudige en briljante truc

door Natasja

06 Juli 2023

Is het tijd om te stofzuigen? Weg met een kleine ergernis met een eenvoudige en briljante truc
Advertisement

Er zijn stofzuigers die krachtiger zijn en uitgerust met duizend functies en bouwkundige snufjes, en andere die zonder al te veel extra's hun werk doen. Ze moeten echter allemaal op een bepaald moment geleegd worden, en er is altijd een kleine, constante ergernis waar je mee te maken krijgt: het stof en vuil dat je in de vuilnisbak gooit, zal altijd weer in de lucht te komen zweven. Als het echt fijn stof of dierenhaar is, is het nog makkelijker dat er iets ontstopt.

Het is een gewoon ongemak, maar zo vervelend na het besteden van tijd en energie aan het afstoffen van een kamer. Er is echter een slimme truc en als je die nog niet hebt geprobeerd, kan het de ideale oplossing blijken te zijn.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je hoeft geen antistatische doeken of iets anders te gebruiken, gewoon iets dat je zeker in huis hebt, dus geen extra kosten voor het schoonmaken van het huis.

Het enige wat je nodig hebt, is een stuk keukenpapier en wat water. Je raadt vast al hoe je het moet gebruiken.

De handeling is heel eenvoudig: je leegt het filter of de stofopvangbak van de stofzuiger in de vuilnisbak en probeert daarbij geen deeltjes rond te laten vliegen. Dan neem je een stuk keukenpapier, maakt het een beetje nat, wringt het overtollige water uit en legt het direct op het vuil dat door de stofzuiger wordt geleegd. Telkens als je de vuilnisbak weer opent om er iets in te gooien, is er dus geen risico meer dat er stof rondvliegt!

Het is een kleine maar goedkope gewoonte die al je inspanningen om het huis schoon en netjes te houden nog efficiënter kan maken, en omdat het echt geen moeite kost, is het de moeite waard om van deze truc gebruik te maken.

En als je toevallig tijdens het gebruik van de stofzuiger de kamer ook een beetje wilt ontgeuren, zijn er verschillende methodes: als ze van het soort zijn met de opvangzak die elke keer moet worden vervangen, kun je in de zak zelf wat droogtrommeldoekjes stoppen (zelfs gebruikte) waarop je twee of drie druppels etherische olie naar keuze hebt gegoten. Als ze daarentegen een stofopvangbak hebben, kun je daar 4-5 druppels etherische olie rechtstreeks in gieten, voordat je het apparaat inschakelt.

Advertisement