Wasmachine altijd in topconditie: één glas is genoeg geld en moeite besparen

door Natasja

15 Juni 2023

Wasmachine altijd in topconditie: één glas is genoeg geld en moeite besparen
Advertisement

De wasmachine is een grote redder in huis: schone kleren, ontsmet huishoudlinnen zodat we bijvoorbeeld ook beter kunnen slapen, en duizend andere toepassingen zijn fundamenteel in ons dagelijks leven. We gebruiken hem dus vaak en na verloop van tijd ontstaat er misschien kalkaanslag of vuil op moeilijk schoon te maken plekken in het apparaat, waardoor de was na een tijdje niet meer goed werkt. Als gevolg daarvan moeten we vaak dingen een tweede keer wassen omdat er misschien nog vlekken of onaangename geurtjes achterblijven, of we verhogen de dosering wasmiddel in de hoop het wassen te stimuleren, wat allemaal leidt tot een hoger energieverbruik, dat we in plaats daarvan zelf hadden kunnen besparen en ook voorkomen dat de wasmachine zelf onnodig moet werken.

En alle middelen die we nodig hebben, passen in een glas!

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Grof zout tegen vlekken: op niet-delicate stoffen kan grof zout worden gebruikt. Een glas dat voor driekwart gevuld is en in de trommel wordt gegoten, helpt bijvoorbeeld tegen zweetvlekken.
  • Grof zout en baking soda voor onderhoud: voeg in een glas water een eetlepel grof zout en een theelepel baking soda toe, roer en giet het in het wasmiddelbakje. Start één keer per maand een leeg wasprogramma.
  • Citroenzuur: giet een glas citroenzuur in het mandje en start een leeg wasprogramma op middelhoge temperaturen (40-60° is al goed). Dit is ook een natuurlijke manier om te gebruiken als je schimmel ruikt als je de wasmachine opent.
  • Witte azijn: ook hier een glas in de trommel of bakje vóór een leeg wasprogramma. Vergeet echter niet dat azijn de rubberen afdichtingen in het apparaat op den duur kan beschadigen, dus het is beter om niet te overdrijven.

Al deze middelen moeten in ieder geval vergezeld gaan van de gebruikelijke regels en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van de wasmachine: laad hem nooit te vol, reinig de pakking en het wasmiddelbakje zeer regelmatig met de hand en vergeet vooral niet langer dan een paar maanden het filter van de wasmachine zelf te demonteren en schoon te maken, want dat is vaak de oorzaak van veel storingen of overmatig verbruik.

Advertisement