Verwijder wespen voorgoed uit je huis met dit eenvoudige en goedkope recept

door Natasja

14 Juni 2023

Verwijder wespen voorgoed uit je huis met dit eenvoudige en goedkope recept
Advertisement

De zomer is, naast vele andere fijne dingen, synoniem met insecten die terugkeren om je te ergeren in huis. Naast vliegen, de vervelende insecten bij uitstek, behoren ook wespen tot de meest vervelende en ze vormen ook een gevaar voor je welzijn met hun pijnlijke steken. Hoewel de sporadische aanwezigheid van een wesp van tijd tot tijd wel kan worden getolereerd, zelfs door degenen die minder geneigd zijn om ongewenste gasten te verwelkomen, kan het soms gebeuren dat wespen en horzels te ijverig je huis bezoeken en om de paar dagen nesten bouwen, ook in de buurt van deuren en ramen of op de potplanten.

Dus hoe kom je voorgoed van wespen af, zonder toevlucht te nemen tot dure en mogelijk schadelijke chemische middelen voor je gezondheid en die van je dierenvrienden? Vandaag stellen we een effectief, eenvoudig en goedkoop recept voor. 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om een middel te maken dat veilig is voor het milieu, voor mensen en voor huisdieren, en tegelijkertijd zuinig maar effectief tegen wespen, heb je maar 3 simpele ingrediënten nodig:

  • water;
  • afwasmiddel, bij voorkeur natuurlijk en biologisch;
  • witte wijnazijn.

De bereiding van dit middel is echt eenvoudig; het enige wat je hoeft te doen is water en afwasmiddel in een verhouding van 3:1 (1 deel afwasmiddel op 3 delen water) mengen in een spuitfles en goed schudden. Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om 65 ml witte wijnazijn toe te voegen voor een nog effectiever afweermiddel. 

Je kunt dit middel altijd bij de hand houden en indien nodig direct op de wespen spuiten - je zult zien dat ze nooit meer terugkomen. 

Als je op zoek bent naar andere methoden, misschien iets dat op de lange termijn werkt, kun je ook kiezen uit verschillende andere natuurlijke middelen:

  • knoflook: de geur ervan is zelfs voor mensen onaangenaam, maar het is zeer effectief als insectenwerend middel; gebruik de gepoederde soort, die je oplost in een beetje water en gebruikt in een spuitfles.
  • koffie: dit is zeker een aangenamer middel dan het vorige, en het is ook gemakkelijker te gebruiken. Je kunt het poeder in een aluminium bakje met een deksel of in een aluminiumfolie verpakking doen en het verbranden: het zal een geur ontwikkelen waar insecten niet van houden, wat zal helpen om ze weg te houden.
  • Etherische oliën: ook niet welkom bij insecten, vooral die van eucalyptus, lavendel en citronella. Gebruik ze voor de dagelijkse schoonmaak of om je huis te parfumeren met een geurstokje of een etherische olieverspreider. 

Wat doe jij om van die vervelende insecten af te komen?

Advertisement