Plastic tassen: als je het nog niet doet, probeer dan deze truc om ze te organiseren

door Natasja

26 Februari 2023

Plastic tassen: als je het nog niet doet, probeer dan deze truc om ze te organiseren
Advertisement

Plastic tassen nemen altijd veel ruimte in in huis; we beloven onszelf altijd om met een herbruikbare tas de deur uit te gaan, maar vergeten hem vervolgens op een kast in de hal of in de auto, waardoor we genoodzaakt zijn om wegwerptassen te kopen. Het resultaat? Als de tassen onderweg niet stukgaan, waardoor al onze aankopen op de grond vallen, proppen we ze onvermijdelijk in een of andere la of onder de spoelbak, tot we ze opnieuw gebruiken.

Er zijn talloze houders voor plastic tassen en we kunnen er ook een maken met een beetje creativiteit en recycling van veelgebruikte materialen. Het probleem van ruimte innemen blijft echter altijd bestaan: als we verfrommelde tassen blijven verzamelen, is er geen houder die ze allemaal kan verzamelen en zullen de kasten altijd erg rommelig zijn!

Er is een oplossing om de warboel te verminderen en al de plastic tassen zo goed mogelijk te organiseren en we weten zeker dat je die al kent. We tonen het je hieronder.

via sweet.moments.af/Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

De truc om de warboel van plastic zakken te minimaliseren is om ze optimaal te vouwen. Natuurlijk weet je al hoe dat moet, het is een trucje dat onze moeders en grootmoeders vroeger deden, maar soms vergeten we het en gooien we alle tassen in een hoop in de kast of lade. Als je het nog steeds niet toepast, zullen we uitleggen hoe je het het beste kunt doen:

  • begin met de tas plat op tafel te leggen
  • vouw hem verticaal doormidden en dan nog eens doormidden
  • begin bij de onderkant en vouw nu de tassen diagonaal tot ze een kleine driehoek vormen
  • steek de handvatten onder de buitenste rand van de driehoek zodat deze perfect gesloten blijft

Je tassen zijn perfect geordenend en nemen weinig ruimte in! Nu kunt je ze opbergen zoals je wilt, in een papieren of stoffen zak, of in een wegwerpzak, of ook in een speciale mand of houder, gekocht of zelfgemaakt. De kasten en lades zullen zeker veel beter georganiseerd zijn!

Hoe bewaar jij de plastic tassen het liefst? Je verliest misschien wat tijd met deze methode, maar het is zeker een optimale oplossing!

Advertisement
Advertisement