Het hele huis lekker laten ruiken met één stuk zeep: wij leggen uit hoe je dat doet

door Natasja

01 Maart 2023

Het hele huis lekker laten ruiken met één stuk zeep: wij leggen uit hoe je dat doet
Advertisement

Een huis dat altijd lekker ruikt is een verwennerij waar we allemaal van willen genieten. Aan het eind van de dag thuiskomen en begroet worden door de omhelzende omarming van een heerlijke geur is in feite de beste manier om alles wat er gebeurd is, goed of slecht, van je af te schudden en je thuis te laten verwennen. Als je niet houdt van de sterke geuren van commerciële luchtverfrissers, zijn er veel alternatieven om heerlijke geuren te bereiden met een eenvoudig stuk zeep.

We weten allemaal dat gebruikte zeep gemakkelijk kan worden gerecycled om lades of kasten te parfumeren, maar misschien weten sommige mensen niet dat er in elke kamer van het huis plaatsen zijn die aangenaam kunnen worden geparfumeerd met een stuk zeep. In zijn geheel of in vlokken, laten we uitzoeken hoe je er een luchtverfrisser van kunt maken waar je niet meer zonder kunt.

Advertisement

1. Kasten en laden

1. Kasten en laden

Creativo

Laten we beginnen met de meest bekende plek: kasten en laden. Je kunt ze gemakkelijk parfumeren door er eenvoudig een geparfumeerd stuk zeep in te leggen of door Marseillezeep in een zakje te doen en het te parfumeren met een essentiële olie naar keuze of met kruidenblaadjes of lavendelbloemen.

Advertisement

2. Koelkast

2. Koelkast

Creativo

Het lijkt misschien ongelooflijk, maar ook in de koelkast kan een stuk zeep een uitstekende luchtverfrisser zijn. Marseillezeep kan niet alleen worden gebruikt voor een grondige reiniging, maar kan ook worden vermalen tot vlokken en in een bakje worden gedaan. Zet het op een plank in de koelkast en alle onaangename geuren zullen slechts een slechte herinnering zijn.

3. Slaapkamer

3. Slaapkamer

Creativo

De slaapkamer is de eerste plaats waar je altijd een lekkere geur wilt ruiken; er is niets lekkerder dan te gaan slapen in een schoon bed in een gezellige, lekker ruikende kamer. Je kunt een geurige zeep maken door oude zeep te smelten au bain-marie en er een essentiële olie of een mengsel van essentiële oliën aan toe te voegen, waarbij je misschien de voorkeur geeft aan ontspannende aroma's zoals lavendel. Giet het in siliconenvormen en laat het afkoelen. Bewaar het resulterende zeepje in de kamer zodat het altijd lekker ruikt!

4. Badkamer

4. Badkamer

Creativo

De badkamer is ook een plek waar we willen dat het altijd lekker ruikt. Dat wordt heel gemakkelijk als je een stuk zeep gebruikt. Je kunt het gebruiken zoals het is, misschien voorbereiden zoals voor de slaapkamer, maar ook verkleinen tot schilfers. Meng het met essentiële olie en baking soda, en je zult zien dat de geur je zal omhullen telkens als je de badkamer binnenkomt!

5. Keuken

5. Keuken

Creativo

Hoe verwijder je de geur van voedsel uit de keuken na het koken? De oplossing is heel eenvoudig: los wat zeepvlokken op in een pan met water en breng het aan de kook. Het mengsel zal een aangename geur afgeven die onmiddellijk de herinnering aan wat je gekookt hebt zal uitwissen!

Ken jij nog andere manieren om je huis lekker te laten ruiken met een stuk zeep?

Advertisement