Wisseling van seizoenskleding in kledingkasten: hoe de muffe geur van truien te verwijderen

door Natasja

15 December 2022

Wisseling van seizoenskleding in kledingkasten: hoe de muffe geur van truien te verwijderen
Advertisement

Als de wisseling van het seizoen eraan komt eraan betekent dat ook het wisselen van de kleding in de kledingkast. Je moet zwemkleding en korte mouwen opbergen voor de volgende zomer en sjaals en wintertruien afstoffen voor de winter. Wat je daarbij het meest afschrikt is niet zozeer het gedoe om alles van de ene naar de andere kast te moeten verplaatsen, maar de muffe geur die de afgesloten kleding in het seizoen van ongebruiktheid kan hebben geïmpregneerd.

Het zal niet zo eenvoudig zijn om alles opnieuw te wassen, vooral als je veel kleren hebt. Dus hoe voorkom je dit vervelende ongemak? We onthullen hieronder een paar eenvoudige trucs.

Advertisement

1. Luchten

1. Luchten

Creativo

Het eerste wat je moeten doen om te voorkomen dat je kleren muf gaan ruiken, is de kledingkast regelmatig luchten. Neem bij de seizoenswisseling ook al je winterkleding mee en stel het een paar uur bloot aan de buitenlucht: als je de kleren dan weer in de kast legt, zijn ze perfect schoon en vrij van onaangename geurtjes.

Advertisement

2. Baking soda

2. Baking soda

Creativo

Baking soda is ook goed om slechte geuren te verwijderen. Je kunt het op twee manieren gebruiken:

    1. Zoals in het geval van de koelkast, bewaar het in een kommetje in de kast of strooi het enkele uren op het oppervlak van de plank en verwijder het wanneer je de kleren opbergt.
    2. Je kunt ook een mengsel maken van water en baking soda met een paar druppels essentiële olie en dat op de kleren spuiten als je ze buiten hangt. Het laat een aangename geur achter op je kleren.

3. Stoom

3. Stoom

Creativo

Stoom is in deze gevallen ook nuttig om de vezels op te rekken en eventuele onaangename geuren te verwijderen. Laat tijdens het douchen je kleren in de badkamer hangen.

4. Kranten

4. Kranten

Creativo

Krantenpapier heeft een groot absorptievermogen en kan ook worden gebruikt om onaangename geurten te verwijderen: rol een vel op en leg het minstens 4 uur in de kast voor perfecte kleren!

5. Droger

Als je je kleren niet wilt wassen, maar de vorige stappen niet voldoende waren, kun je een droogbeurt met de geparfumeerde vellen proberen: het resultaat zal verzekerd zijn!

Advertisement

6. Kledingkastgeurzakjes

6. Kledingkastgeurzakjes

Creativo

Je kunt je kleren ook lekker laten ruiken door DIY parfums in de kast te leggen:

  • zeepvlokken: Marseillezeep is uitstekend om onaangename geuren te verwijderen; reduceer het tot vlokken en stop het tussen je kleren in een zakje.
  • schillen van citrusvruchten: dit zijn ook uitstekende parfums; laat ze drogen en leg ze in een kast in een zakje met watten.
  • aromatische kruiden: laurier, munt, eucalyptus en lavendel zijn slechts enkele van de kruiden die je als parfum kunt gebruiken; kies je favoriet en leg deze in een katoenen zakje tussen de kleren.

En als al deze middelen niet werken? In dat geval is er niks aan te doen en moet je alles opnieuw wassen. Doe wat baking soda of witte azijn in de wasmachine voor een korte cyclus: je kleren worden weer zo goed als nieuw! We wensen iedereeen een fijne winter!

Advertisement