DIY Kerstmis: 7 eenvoudige en magische ideeën om het mooiste feest van het jaar te vieren

door Natasja

04 December 2022

DIY Kerstmis: 7 eenvoudige en magische ideeën om het mooiste feest van het jaar te vieren
Advertisement

Als kerst nadert, brengt dat het verlangen met zich mee om meer tijd door te brengen in het gezelschap van onze geliefden, en als we kinderen hebben, proberen we van de feestdagen een magische en onvergetelijke tijd voor hen te maken. Wat is er leuker dan samen met hen versieringen voor het huis te maken? Het zal een geweldige manier zijn om een paar uur samen door te brengen en je huis warmer en gezelliger te maken met een paar eenvoudige materialen die op magische wijze zijn aangekleed. 

Er zijn veel versieringen die gemaakt kunnen worden voor de kerst, van de eenvoudigste en goedkoopste tot de meest uitgebreide. Hier zijn enkele mooie ideeën waar je inspiratie uit kunt halen.

Advertisement

1. Kurken figuren

Met kurken of plastic flessendoppen kun je leuke kerstfiguren maken om aan de boom te hangen of waar je maar wilt. Van rendieren tot muizen, sneeuwpoppen of figuren uit een kerststal, je hoeft alleen maar je fantasie de vrije loop te laten en wat oude stof of knopen te hergebruiken voor werkelijk unieke decoraties.

Advertisement

2. Kerstboompjes

Waarom maak je geen boswandeling en verzamel je wat dennenappels? Je kunt ze gebruiken om leuke kleine kerstboompjes te maken die je in elke kamer kunt neerzetten. Er zijn vele mogelijkheden: je kunt de dennenappels laten zoals ze zijn of ze groen verven om ze realistischer te laten lijken; als basis kun je kurken of gebruikte theekaarsenhouders gebruiken of ook blikken doppen van glazen flessen of plastic doppen van waterflessen. Als versiering kun je kralen, strikken en linten gebruiken, of je kunt ze zelf maken van karton of vilt.

3. Versieringen met ijsstokjes

Als je het briljante idee had om de houten ijsstokjes die kinderen in de zomer opeten te bewaren, zul je er zeker veel plezier aan beleven om er prachtige versieringen voor de boom en het hele huis mee te maken. Ook hier kunnen de ideeën eindeloos zijn, van een sneeuwpop tot een rendier, de kerstman, een versierde dennenboom of een sneeuwvlok. 

4. Kerstnoten

Als je van gedroogd fruit houdt, open dan de noten, waarbij je de dop in tweeën splitst, en bewaar ze; ze zullen van pas komen bij het maken van prachtige versieringen voor kerst. Je kunt er kleine paddestoelen, muizen, kerstmannetjes of sneeuwpoppen in doen. Je kunt ze ook gebruiken als houder voor kleine geurkaarsen. 

5. Kandelaar

Kaarsen behoren tot de onbetwiste sterren van het lichtfeest. Dus waarom geen mooie DIY kaarsenhouders maken van oude glazen flessen? Om ze te versieren kun je dennennaalden, dennenappels, gekleurde linten, kralen of papieren of kartonnen versieringen maken om om je nek te hangen. Voor een warme, gezellige en romantische sfeer.

Advertisement

6. Kerstchocolaatjes

Wat dacht je van deze zoete kerstbomen gemaakt met chocolaatjes? Ze zullen perfect zijn om de tafels te verfraaien. Maar zul je de verleiding kunnen weerstaan?

7. De Elfen van de Kerstman

Wat dacht je van deze schattige elfjes? Het maken ervan is gemakkelijk en leuk voor jezelf en de kinderen. Gebruik oude toiletpapierrollen om met linten en gekleurde stukjes papier te kleuren en versieren. 

En jij, welke knutselwerkjes ga jij maken voor deze kerst?

Advertisement