Huishoudelijke trucs: 5 waardevolle tips die je leven in huis gemakkelijker maken

door Natasja

24 Februari 2023

Huishoudelijke trucs: 5 waardevolle tips die je leven in huis gemakkelijker maken
Advertisement

Iedereen die dagelijks te maken heeft met huishoudelijke taken, of het nu gaat om een schone keuken of organisatie, weet hoe cruciaal tijdsverkorting en vereenvoudiging van het werk is.

Daarom lijken de trucs en tips die kunnen worden toegepast nooit genoeg. Dat komt ook doordat niet alle methoden en technieken op elke situatie aansluiten. Iedereen heeft zijn eigen behoeften en elke woonomgeving is uniek.

Hier zijn in ieder geval een aantal waardevolle tips die voor iedereen van toepassing en nuttig kunnen zijn. Ze zijn echt de moeite waard om te leren kennen.

via @erikahome4610/YouTube

Advertisement
@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Om het probleem van bestek en pollepels waarmee je tijdens het koken het eten mengt, op te lossen, kan je ze verticaal opbergen in een bestekhouder. Het zal iedereen wel eens zijn overkomen dat het aanrecht met pollepels of iets anders werd bevuild omdat de bestekhouder te smal was. Net zoals het kan gebeuren dat je een bord moet gebruiken in plaats van een bestekhouder, die echter veel ruimte inneemt. Het ideale alternatief is een bestek- of pollepelhouder in de vorm van een beker of glas, die weinig ruimte inneemt, hygiënisch is en ook esthetisch mooi oogt.

Advertisement
@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Voor een snelle snack of snel toetje, in geval van onverwachte gebeurtenissen of last-minute gasten, kun je oplossen met appeldonut bedekt met bladerdeeg. Snij de appels gewoon in schijfjes en prik ze in het midden in met de kop van een spuitzak om ze de vorm van een donut te geven. Bestrooi ze met suiker en kaneel en bedek ze met reepjes bladerdeeg. Bak en geniet met je gasten van dit spectaculaire gebakje.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

De oven schoonmaken lijkt soms een lastige klus. Met de juiste handelingen is het eigenlijk kinderspel. Begin met de binnenkant en verwarm de oven tot een niet te hoge temperatuur. Met de hete binnenkant en de hulp van een schuurspons kun je snel vet en korsten wegschrapen. Vervolgens veeg je het oppervlak af met een spons en afwasmiddel en spoel je het af om de resten te verzachten en te verwijderen. Wat het glas betreft, weten weinig mensen dat aan de zijkanten van de deur, aan de uiteinden, twee kleine knoppen zitten waarmee het glas snel kan worden verwijderd om het direct in de spoelbak af te wassen. Het laten glanzen en weer terugplaatsen is zo een kwestie van seconden.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Wist je dat je beter en sneller kunt strijken als je een stuk warme aluminiumfolie onder de strijkplankhoes legt? Probeer maar eens het hete strijkijzer over een vel aluminiumfolie te halen en het op de strijkplank te leggen die door de hoes van de plank wordt bedekt. Je zult meteen merken dat, als je alleen de buitenkant van een kledingstuk strijkt, de kant die in contact komt met de plank nauwelijks gestreken hoeft te worden. Zo gaat het werk natuurlijk veel sneller.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Om vaatdoeken aan de ovendeur of ook elders op te hangen, kun je magnetische kabelklemmen gebruiken. Als je ze eenmaal hebt geprobeerd, laat je ze nooit meer gaan en kun je ze op duizend andere manieren gebruiken (als bladwijzer bijvoorbeeld).

Deze en andere tips worden geïllustreerd in onderstaande video van Erika Home, een veelgevraagde expert in huishoudelijke trucs, op haar YouTube-kanaal. Je moet gewoon even kijken.

Advertisement
Advertisement