10 eenvoudige en doeltreffende trucs voor in huis die het proberen waard zijn

door Natasja

21 Februari 2023

10 eenvoudige en doeltreffende trucs voor in huis die het proberen waard zijn
Advertisement

Elke dag worden we in huis geconfronteerd met kleine moeilijkheden, die ons doen afvragen of er een snelle en gemakkelijke oplossing bestaat om ze aan te pakken en tegelijk tijd en moeite te besparen. En soms zelfs wat ongemak. Het zijn schijnbaar banale dingen, zoals een spijkerbroek die niet snel genoeg droogt, of elektrische kabels die onvermijdelijk in de knoop raken, waardoor de hele kamer er rommelig uitziet, of ook de vuilniszak die niet stevig in de vuilnisbak blijft zitten, waardoor we telkens als we iets weggooien tijd moeten verspillen om de zak weer aan te brengen.

Toch zijn er genoeg trucs die ons in huis kunnen helpen. Misschien ken je ze al, misschien ook niet. We zetten er hieronder enkele op een rijtje.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. De vuilnisbak

1. De vuilnisbak

Creativo/Facebook

Als je het beu bent om telkens de vuilniszak te grijpen wanneer je iets in de vuilnisbak gooit, hebben wij een oplossing voor je. Plak een zelfklevende haak op de buitenwand van de vuilnisbak, net onder de opening, en gebruik deze om de band van de zak (of het handvat, als je plastic tassen hergebruikt) vast te zetten nadat je deze hebt omgedraaid. Je zult zien dat hij niet meer beweegt.

Advertisement

2. Elektrische kabels

2. Elektrische kabels

Creativo/Facebook

In de woonkamer of studeerkamer liggen de elektrische kabels altijd in de knoop: tegenwoordig zijn er zoveel elektronische apparaten die we voor ons vrije tijd of werk gebruiken en onvermijdelijk leidt de opeenstapeling van kabels tot soms onontwarbare kluwens. De oplossing is veel eenvoudiger dan het klinkt. Pak de kabels en leg ze netjes op een rij op het bureau, maak ze vervolgens aan elkaar vast met een bevestigingsbandje. Neem vervolgens kleinere bevestigingsbandjes en bevestig die rond het hoofdbevestigingsbandje waarbij je ze gebruikt als scheidingstouwtjes voor de afzonderlijke kabels. De snelle en gemakkelijke oplossing om kabels altijd netjes te hebben!

3. Spijkerbroek in een mum van tijd droog

3. Spijkerbroek in een mum van tijd droog

Creativo/Facebook

Als je haast hebt om een spijkerbroek aan te trekken, maar hem net gewassen hebt en hij nog niet droog is, kun je het proces in een paar eenvoudige stappen versnellen. Bevestig wasknijpers aan de taille en de onderkant van beide broekspijpen, steek een föhn in de tailleband en laat hem op volle snelheid blazen. Je spijkerbroek is in een mum van tijd droog, klaar om gedragen te worden!

4. Perfecte tortillas

4. Perfecte tortillas

Creativo/Facebook

Om perfecte tortilla's te krijgen die niet breken als je ze opvouwt en de vulling beter ondersteunen, kun je proberen ze in de oven te verwarmen door ze aan de grill te hangen. Het resultaat zal fantastisch zijn. 

Kende je deze trucs al? Als je benieuwd bent naar meer, bekijk dan de video!

Advertisement