Creëer de juiste feestsfeer met deze 10 geweldige ballonnen en papieren decoraties

door Natasja

15 Juni 2023

Creëer de juiste feestsfeer met deze 10 geweldige ballonnen en papieren decoraties
Advertisement

Wat is een feest zonder ballonnen? Natuurlijk zijn gezelschap - en eten, laten we eerlijk zijn - de primaire elementen, maar de rest van de sfeer wordt altijd gecreëerd door het decor, en soms is een balloncompositie, zelfs een eenvoudige maar goed gekozen, in staat om het uiterlijk van het huis dat we elke dag zien te revolutioneren.

Alleen, met linten, hangend aan het plafond of zwevend verankerd aan de vloer: er zijn zoveel opties om uit te kiezen en we hoeven alleen maar de ballon te vinden die past bij onze smaak en behoeften. Kijk dan eens naar de voorstellen hieronder!

Advertisement

Papieren wanddecoratie

Knip de vorm van een vlinder uit en je kunt hem ook heel groot maken. Maak dan een heleboel kleine papieren kegeltjes en plak ze aan elkaar, alsof het stroken zijn van opeenvolgende kleuren: je krijgt dan echt prachtige kleurrijke, driedimensionale vleugels!

Advertisement

Een soortgelijk idee, maar deze keer is het te vullen sjabloon een hart, en in plaats van harde kartonnen puntzakjes worden er tissue paper knipsels gebruikt: het wordt zachter, met een echt onweerstaanbare rafelige look. Perfect voor een jubileum, en misschien zelfs aan te passen met je favoriete kleuren!

Balloncomposities

Een strakke draad waaraan linten hangen, en aan het uiteinde kleine gekleurde ballonnetjes: je kiest zelf hoe je de tinten wilt combineren, en misschien kun je zelfs de tekst eraan aanpassen!

Tutorial via ohhappyday.com

Tutorial via ohhappyday.com

De meer klassieke ideeën zijn niet minder mooi: een ballonkrans maakt altijd indruk, vooral als je de kleurencombinatie goed hebt. Maar er zijn ook ballonnen die gemaakt zijn om aan elkaar vast te maken (zoek maar eens op internet naar 'quicklink balloons' om te zien hoe ze eruitzien).

Ondersteboven: als je ze vult met gewone lucht hebben ze de neiging om naar beneden te hangen, dus waarom zou je de zwaartekracht niet benutten door ze met linten aan het plafond of hoog aan de muur te 'hangen'?

Advertisement

De met helium opgeblazen exemplaren daarentegen zullen hoog willen oplopen en tegen het plafond belanden! Dan kun je touwen of linten ophangen en kaarten of foto's aan het uiteinde bevestigen, het zal een mooie decoratie zijn om te bekijken.

En ballonnen als tafeldecoratie? Een eenvoudig en kleurrijk idee. Tenminste, als je geen gast hebt die ze het liefst allemaal doorprikt.

Advertisement

Als je heliumballonnen gebruikt, kun je spelen met kleurencombinaties: wat dacht je van grote witte ballonnen, met de draad die ze aan de grond verankert (meestal vastgezet met een gewicht aan het uiteinde) met veel gekleurde franjes?

Tutorial via paisleyandsparrow.com

Tutorial via paisleyandsparrow.com

Het enige wat je nodig hebt is een kleurrijke boog van ballonnen, die misschien doet denken aan regenboogkleuren, en meteen wordt de gebruikelijke keuken of woonkamer een vrolijke omgeving voor elk feest.

Advertisement

Dan zijn er ook nog vormgegeven ballonnen die op duizend manieren mooi zijn om te gebruiken: ook om een extra grote bloemenmuur te maken!

Hoe zou jij je speciale feest willen versieren met ballonnen?

Advertisement