Snel badkamermuren schoonmaken? Gebruik een bezem op de tegels om het in een handomdraai te doen

door Natasja

10 Juni 2023

Snel badkamermuren schoonmaken? Gebruik een bezem op de tegels om het in een handomdraai te doen
Advertisement

Als je regelmatig de badkamer schoonmaakt, heb je niet altijd de tijd om ook alle muren zorgvuldig schoon te maken: meestal concentreer je je op de muren achter de wastafel, de wanden van de douchecabine of de muren rond het bad. Maar in werkelijkheid moeten alle badkamertegels regelmatig grondig worden schoongemaakt, om schimmelvorming te voorkomen, maar ook om geen vieze vlekken te zien, of het nu stof is of niet, dat zich altijd overal afzet.

Maar hoe kun je overal komen zonder te hoeven sjouwen met krukken en ladders en zonder je in allerlei bochten te wringen die zelfs gevaarlijk kunnen zijn? Er is een eenvoudige truc: de bezem! Als je verder leest, zullen we ook enkele nuttige alternatieven voorstellen, voor het geval deze methode je wel wat lijkt.

Advertisement
Creativo

Creativo

We bedoelen de bezem om de vloer te vegen, of eventueel ook de platte moppen om parket af te stoffen. Ze mogen echter niet worden gebruikt zoals ze zijn, d.w.z. zoals we ze gewoonlijk gebruiken om vloeren schoon te maken: ze moeten minimaal worden 'uitgerust' om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor deze taak.

Je hebt vast al geraden waar we het over hebben: je hebt microvezeldoekjes nodig, net zoals die je meestal gebruikt om schoon te maken. Daarnaast heb je elastiekjes of een wasknijpers nodig. Gebruik brede doekjes en alles wordt gemakkelijker.

  • Neem met de gewone bezem, die met borstelharen, een doek en leg die op de vloer. Leg de bezem erop, ongeveer halverwege, trek dan de doek omhoog en bedek de hele bezem, zo mogelijk tot aan het handvat. Gebruik elastiekjes om de dweil op zijn plaats te houden.
  • Je kunt hetzelfde doen met een vlakke parketmop, maar misschien kan een wasknijper ook helpen om alles op zijn plaats te houden.

Nu hoef je alleen nog maar een emmer vol water en zeep (of een ander mengsel van middelen dat je verkiest voor het schoonmaken van tegels) te gebruiken die groot genoeg is om de mop in onder te dompelen en de doek erover nat te maken. Doe handschoenen aan en wring de doek een beetje uit met de hand en schrob vervolgens de tegels. Gebruik vervolgens doeken met alleen water om af te spoelen en droge doeken om te drogen. Je kunt ook het meeste water verwijderen, als je die hebt, met een raamwisser met een lange steel. Als je niet zo'n grote emmer hebt, neem dan een willekeurige teil.

Handige alternatieven: roterende moppen, die plat zijn, en vierkante of driehoekige moppen voor gebruik op muren en plafonds, zijn bij veel mensen online in de smaak gevallen.
Ook hier ben je misschien beter af met wissers met lange steel, het soort dat ook voor autoruiten wordt gebruikt, die aan de ene kant een spons hebben en aan de andere kant een rubberen pakking om het water weg te trekken.

Andere tips: als je niet zo intensief moet schoonmaken, kun je je schoonmaakmiddelen (en misschien zelfs schimmelwerende middelen) ook rechtstreeks op de doek van de bezem spuiten, zonder deze te hoeven weken en uit te wringen. Afspoelen blijft nodig.

Kortom, geen acrobatiek, de klus is nog sneller geklaard!

Advertisement