Voor aanslag in het toilet kun je een ingrediënt uit de keuken gebruiken

door Natasja

10 Juni 2023

Voor aanslag in het toilet kun je een ingrediënt uit de keuken gebruiken
Advertisement

Telkens als je een vies toilet ziet, is het onmogelijk om niet overvallen te worden door een onaangenaam gevoel en misschien haast je je wel zo snel mogelijk om hem schoon te maken. Voortdurend gebruik, maar ook resten die zijn achtergebleven door bepaalde schoonmaakmiddelen of wc-blokjes die op de rand zijn aangebracht, en nog meer de resten die zijn gevormd door kalkaanslag, zijn allemaal factoren die bijdragen aan de vorming van vuilkorsten, die je nooit zou willen zien op de wanden van het toilet wanneer je het gebruikt.

Maar gelukkig heb je een bondgenoot van onschatbare waarde in huis om precies deze vormen van vuil te verwijderen: het is baking soda. Lees verder hoe je het kunt gebruiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

De zeer eenvoudige methode die we hier voorstellen is niet alleen gebaseerd op baking soda, maar ook op keukenzout. Ook dat is een ingrediënt dat heel gemakkelijk te vinden en supergoedkoop is!

Dus rust jezelf uit met:

  • een glas
  • handschoenen
  • baking soda
  • fijn keukenzout
  • een licht schurende spons of ook alleen de wc-borstel (houd in dit geval een waterkoker heet water gereed)

De procedure is heel eenvoudig en vanzelfsprekend: meng zout en baking soda in gelijke delen in het glas en strooi het vervolgens over de hele toiletwand, zodat het vooral terechtkomt op de plekken waar vuil moet worden verwijderd. Schrob vervolgens krachtig met een wc-borstel of spons en ga door tot je het vuil ziet loskomen: beide ingrediënten zijn van nature schurend, dus ze zouden altijd in staat moeten zijn om hardnekkig vuil weg te schrapen.

Als je klaar bent, hoef je alleen nog maar door te spoelen en je bent klaar. Als je de spons hebt gebruikt, leg hem dan in een bak heet water met een druppel bleekmiddel om hem te wassen en te ontsmetten. De wc-borstel daarentegen plaats je op de rand van het toilet (je kunt hem op zijn plaats houden door hem tussen de rand en de zitting te plaatsen) en giet je er heel heet water overheen, waarbij je hem lichtjes draait. Denk er dan altijd aan om een beetje bleekmiddel in de behuizing van de wc-borstel te gieten voordat je hem weer weg zet.

Een heel eenvoudige maar effectieve methode, die weinig kost. Gebruik jij het ook?

Advertisement