Het onfeilbare huismiddeltje om gemakkelijk splinters te verwijderen

door Natasja

06 Juni 2023

Het onfeilbare huismiddeltje om gemakkelijk splinters te verwijderen
Advertisement

Als je van tuinieren en DIY houdt of als timmerman, tuinier of meubelmaker werkt, heb je vast wel eens een splinter in je vinger gehad. Het middel bij uitstek in zulke gevallen is een gesteriliseerde naald of pincet, die helpen om de splinter er mechanisch uit te trekken, maar soms zijn deze middelen niet beschikbaar of werken ze niet.

Om het ongemak, de pijn en de daaropvolgende ontsteking als gevolg van de aanwezigheid van de splinter te voorkomen, is het noodzakelijk om deze snel en volledig te verwijderen, maar als dit niet mogelijk is met de meer klassieke middelen, kun je in ernstige problemen komen. Wat te doen in zulke gevallen?

Er is een huismiddeltje dat zelfs in de moeilijkste gevallen uiterst effectief is; we leggen het hieronder uit.

Advertisement
Imgur

Imgur

Een nu bijna vergeten maar zeer effectief huismiddeltje om splinters uit de huid te verwijderen is heel eenvoudig om te maken.

Hiervoor heb je baking soda, water en een pleister of gaasje nodig.

Meng gewoon de baking soda met een beetje water tot een gladde pasta. Breng de pasta aan op de plek waar de splinter is binnengedrongen en bedek deze met de pleister of het gaasje zodat je het een paar uur kunt laten zitten.

De pasta van baking soda en water zal de huid doen zwellen, waardoor de splinter naar buiten wordt geduwd en zachter wordt, zodat het gemakkelijker wordt om het er met de hand of met een pincet uit te halen. Als de splinter erg oppervlakkig is, kan hij er ook vanzelf uitkomen.

Desinfecteer grondig na het verwijderen. Zorg altijd voor optimale hygiënische omstandigheden als je wilt voorkomen dat de wond verergert en je medische hulp moet zoeken.

Er zijn andere natuurlijke middelen die net zo effectief zijn bij het verwijderen van splinters:

  • bananenschillen: als ze een paar uur op het getroffen gebied worden aangebracht, zullen ze enzymen afgeven die de natuurlijke verwijdering van de splinter vergemakkelijken;
  • aardappel: aardappelschijfjes op de splinter werken op dezelfde manier;
  • water en zout: gekookt water met zout desinfecteert niet alleen de huid, maar maakt de huid ook zachter, waardoor de splinter gemakkelijker te verwijderen is;
  • Trekzalf: wordt ongeveer 12 uur aangebracht en verwijdert de splinter op natuurlijke wijze.

Kende je deze waardevolle middelen al?

Advertisement