4 dingen die je met tandpasta kunt schoonmaken en 3 metalen die weer als nieuw worden

door Natasja

05 Juni 2023

4 dingen die je met tandpasta kunt schoonmaken en 3 metalen die weer als nieuw worden
Advertisement

Tandpasta is een van die weinige producten die in elk huis te vinden zijn: essentieel voor de mondhygiëne, maar ook een uitstekend hulpmiddel bij het schoonmaken in huis, dankzij zijn veelzijdigheid en zijn grote reinigende en witmakende kracht.

In de vorm van pasta, gel of microkorrels is tandpasta een product dat speciaal is samengesteld om de tanden wit te maken en vlekken tegen te gaan, en tegelijkertijd de groei van bacteriën te voorkomen. Deze eigenschappen kunnen ook nuttig worden gebruikt in huis, om verschillende voorwerpen te reinigen en wit te maken, maar ook om zeer versleten uitziende metalen producten te vernieuwen.

We stellen hieronder 4 dingen voor die je kunt schoonmaken en 3 metalen die je met tandpasta weer tot leven wekt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Laten we beginnen met de 4 dingen die je op geen enkele manier kunt schoonmaken en die je dankzij tandpasta weer wit en ontsmet kunt krijgen:

  • vloervoegen: hoe moeilijk is het om ze weer wit te krijgen? Praktisch onmogelijk. Tandpasta is de ideale oplossing voor dit probleem! Meng het in gelijke delen met natriumbicarbonaat en breng het, wanneer je een homogeen mengsel hebt verkregen, aan op de voegen van de tegels door te schrobben met een tandenborstel;
  • sportschoenen: schoenen met witte zolen hebben de neiging om bij gebruik onherroepelijk vet te worden. Ook hier kun je het mengen met baking soda in gelijke delen voor een beter resultaat. Besprenkel de hele zool met het mengsel met behulp van een borstel en verwijder het overschot met een servet;
  • muren: heb je vlekken op je muren en vraag je je af hoe je die kunt verwijderen zonder het hele huis opnieuw te schilderen, probeer dan tandpasta. Breng het gewoon op de vlek aan en laat het minstens 5 minuten inwerken, verwijder het daarna met een vochtige doek.
  • babyflesjes: ken je die vervelende vlek die ondanks het wassen in babyflesjes blijft zitten? Je kunt deze gemakkelijk verwijderen en tegelijkertijd ontsmetten door er krachtig over te wrijven met een pijpenrager waarop je tandpasta hebt aangebracht, bij voorkeur met microkorrels. Na het schoonmaken grondig en meerdere malen afspoelen met warm water.

We geven nu 3 metalen aan die je gemakkelijk kunt herstellen met tandpasta:

  • zilver: ondanks regelmatig schoonmaken en poetsen kan zilverwerk gemakkelijk geoxideerd en zwart worden. Om oxidatie van zilver te verwijderen, breng gewoon tandpasta aan door te wrijven met een spons en laat het 10 minuten zitten alvorens het af te spoelen met lauw water en te drogen met een zachte doek.
  • strijkijzer: als de onderkant van het strijkijzer is aangekoekt met kalk, maak het weer als nieuw met tandpasta. Smeer met een schuursponsje of een oude tandenborstel de tandpasta op de nog warme zoolplaat en wrijf vervolgens met een vochtige doek om alle resten te verwijderen.
  • staal: ook staal kan baat hebben bij tandpasta. Spoelbakken, kookplaten en pannen kunnen gemakkelijk krassen oplopen, maar het is gemakkelijk om ze weer zo goed als nieuw te maken als de kras slechts oppervlakkig is. Smeer met een microvezeldoekje of wattenschijfje tandpasta op het bekraste oppervlak en laat het 10 minuten zitten voordat je het verwijdert.

Ken je deze remedies al?

Advertisement