Wie altijd een schone badkamer wil hebben vergeet geen van deze 7 tips

door Natasja

01 Juni 2023

Wie altijd een schone badkamer wil hebben vergeet geen van deze 7 tips
Advertisement

Er is geen enkele ruimte in huis waar het niet wenselijk is om een fijne geur in de lucht te waarderen, maar er is zeker één ruimte waar we echt niet willen dat onaangename geuren zich verspreiden, en dat is de badkamer. We zijn bijzonder gevoelig voor onaangename geuren in deze ruimte, waar hygiëne en netheid het belangrijkst zijn.

Wie zich hierover geen zorgen hoeft te maken, is degene die regelmatig een reeks gewoonten toepast, waardoor het betreden van de badkamer telkens weer aangenaam is voor ons en eventuele gasten. Ontdek welke dat zijn door verder te lezen.

Advertisement
Lisa Newton/Pixabay

Lisa Newton/Pixabay

  • Stel schoonmaken nooit uit: het is vanzelfsprekend, maar door er een gewoonte van te maken dagelijks schoon te maken, wordt het uiteindelijk minder vervelend en kun je het - af en toe - een overslaan als je echt te moe bent. De meest problematische plek, weten we, is het toilet. Elke dag een vluchtige schoonmaakbeurt en elke week een grondiger schoonmaakbeurt verjaagt elk risico op onaangenaamheden. En vergeet ook nooit de wc-borstel!
  • Let op de afvoer: pas bij een wekelijkse of tweewekelijkse schoonmaakbeurt je favoriete techniek toe om de afvoer te ontgeuren, ook die van bad of douche.
  • Pas op voor handdoeken: ze worden doordrenkt met vocht, net als alles waarmee ze in contact komen wanneer je ze gebruikt om lichaam en haar te drogen. Ze moeten op zijn minst uit de buurt van de douche of het bad worden gehouden, en in ieder geval één of beter twee keer per week worden verschoond. En als ze er na het wassen altijd hard of zelfs een beetje stinkend uitkomen, zonder dat de verschillende methoden om ze te herstellen succes hebben, is het tijd om ze te vervangen.
  • Luchtcirculatie: voor elke kamer, maar vooral voor de badkamer, geldt de regel om minstens een half uur per dag het raam open te houden. En als dat niet mogelijk is, houd dan in ieder geval de deur open en laat de ventilatie na elke douchebeurt werken.
  • Luchtverfrissers, ook DIY: essentiële oliën in baksoda of op stoffen (zelfs op toiletrollen), wierook, potpourri, geurkaarsen... Iedereen heeft zijn of haar favoriete methoden, en ze helpen allemaal om de badkamer aangenamer te laten ruiken.
  • Planten die van een vochtige omgeving houden: de meest populaire zijn varens, maar afhankelijk van de behoeften van elke soort zijn er vele soorten planten om uit te kiezen, en ze helpen allemaal om de luchtkwaliteit te verbeteren.
  • Anti-vochtigheidssystemen: in ernstige gevallen heb je speciale apparaten nodig, anders kun je de vele DIY middelen proberen (meestal op basis van baking soda of zout) en houd je een van de meest voorkomende factoren bij het veroorzaken van slechte geuren op afstand.

Misschien lijken dit voor de hand liggende tips, maar weet je zeker dat je ze altijd in praktijk brengt?

Advertisement