Verras je gasten met prachtig gedekte tafels in alle kleuren van de zomer

door Natasja

01 Juni 2023

Verras je gasten met prachtig gedekte tafels in alle kleuren van de zomer
Advertisement

Het is fijn om samen te eten om een belangrijke gelegenheid te vieren, maar het is nog beter als er ook de juiste sfeer in huis is, en die wordt gecreëerd met aandacht voor detail. Niet alleen eten en muziek, maar ook tafeldecoratie draagt enorm bij aan het inprenten van een bepaald karakter van de dag of avond, en het is leuk om je te laten inspireren door het huidige seizoen.

In de zomer zijn felgekleurde bloemen en fruit, en alle elementen die doen denken aan de zee of aan exotische, zorgeloze sferen, dus de details om op te letten. Je hoeft niet per se te overdrijven, soms is er heel weinig nodig om de tafel sensationeel te dekken en je gasten te verbazen. Laat je inspireren door onderstaande ideeën.

Advertisement
beachblissliving.com

beachblissliving.com

Zand, nepkoralen en schelpen: alles wat je nodig hebt is een voldoende grote houder en een kaars en je hebt een benijdenswaardige tafeldecoratie.

Advertisement
camillestyles.com

camillestyles.com

Een loper in blauwe en witte kleuren die doet denken aan de zee en de lucht, aan de oneindige horizonten die je aan zee en in de bergen aanschouwt, en die de perfecte achtergrond zal vormen voor een kleurrijke compositie om te fotograferen.

thepartysociety.blogspot.com

thepartysociety.blogspot.com

Het idee van een bed van eucalyptusbladeren is prachtig: met hun zilverachtige kleur vormen ze een ideaal podium voor levendig gekleurd fruit en bloemen.

blog.justfab.com

blog.justfab.com

Kies een opvallende seizoensbloem, bijvoorbeeld dahlia's of hortensia's, en leg die op wat zand in een kaarsenhouder. Verder is er vrijwel niets nodig!

theknot.com

theknot.com

Als je een glazen stolp kunt gebruiken, plaats dan planten of bloemstukken (misschien met een tapijt van mos) op de bodem en het zal prachtig zijn om naar te kijken.

Advertisement

Heel eenvoudig maar indrukwekkend: ananas (die aan het eind van de maaltijd een gang wordt!) en palmbladeren. De zomersfeer hangt in de lucht!

Net zo eenvoudig en doeltreffend is het om citroenen en bloemen te gebruiken!

Advertisement

Taartstandaards kunnen het decor vormen voor bloemen en bladeren voor seizoensgebonden tafeldecoraties.

Gekleurde papieren schijven alsof het enorme confetti is in plaats van een loper op een lichtgekleurd tafelkleed: je kan de meest geschikte kleuren kiezen!

Advertisement

Als je kleine kransen van takken en bloemen maakt, kun je die gebruiken als basisstuk of versiering voor de rand van de kaarsglazen.

Een fles, lijm, glitter: klaar om gevuld te worden met je favoriete bloemen!

Welk idee vind jij het mooist?

Advertisement