Sandalen weer aan: hoe krijg je zachte en gladde voeten in slechts 10 minuten

door Natasja

31 Mei 2023

Sandalen weer aan: hoe krijg je zachte en gladde voeten in slechts 10 minuten
Advertisement

Het warme seizoen brengt ook de overgang met zich mee naar lichtere en kortere kleding om beter bestand te zijn tegen de hogere temperaturen. En het is niet alleen de bikinitest die veel mensen afschrikt: de voeten zijn in de zomer ook onbedekt door het gebruik van sandalen en slippers, en als ze niet goed verzorgd, glad en zacht zijn, kun je je ongemakkelijk voelen bij het dragen ervan.

Om ons beter te voelen bij het dragen van lichtere kleding en schoenen, besluiten veel mensen om vlak voor de zomer in vorm te komen, een dieet te volgen of naar de sportschool te gaan, maar je moeten ook niet vergeten het welzijn van je huid en met name je handen en voeten niet te verwaarlozen. Deze laatste zijn tijdens de wintermaanden altijd opgesloten geweest door schoenen en sokken, zonder de mogelijkheid om te ademen, en daarom is het essentieel om ze te verzorgen, zodat sandalen geen droge huid en gebarsten hielen onthullen.

Laten we samen uitzoeken hoe je zachte en gladde voeten krijgt in slechts 10 minuten.

Pxfuel

Pxfuel

Gun jezelf een moment van aangename ontspanning met deze voetverzorgingsroutine:

  • Begin met een voetenbad, dat de huid verzacht en je voeten helpt te herstellen van het seizoen dat net voorbij is waarbij ze altijd in je schoenen opgesloten waren. Je kunt het bereiden met lauw water en baking soda, die verfrissend en ontsmettend werkt en de huid van je voeten eerst zachtjes peelt;
  • Als het voetenbad voorbij is, ga je verder met de scrub om droge huid te voorkomen en te verwijderen. Je kunt het ook bereiden met producten die je al in de voorraadkast hebt, bijvoorbeeld door 125 ml olie te mengen met 250 g bruine suiker of fijn zout. Voeg aan het mengsel essentiële muntolie toe om je voeten te verfrissen en te ontgeuren, of essentiële tea tree olie, die een antibacteriële werking heeft;
  • Voer nu een tweede voetbad uit, dit keer door grof zout op te lossen in lauw water en enkele druppels essentiële olie van lavendel toe te voegen, die een ontspannende werking heeft; je kunt zelf kiezen welke etherische olie of welk mengsel je verkiest, het zal je voeten aangenaam laten geuren.
  • Ten slotte breng je een vochtinbrengende crème aan met een zachte massage.

Je voeten zijn klaar om te pronken in je favoriete sandalen!

Advertisement