Een perfecte glimlach? Ontdek enkele zelfgemaakte middelen om je tanden witter te maken

door Natasja

01 Juli 2021

Een perfecte glimlach? Ontdek enkele zelfgemaakte middelen om je tanden witter te maken
Advertisement

Een perfecte glimlach hebben daar kan je trots op zijn en vindt iedereen fijn: een gezonde mond, witte tanden, geen plekjes of vlekken, zijn allemaal factoren die je helpen meer vertrouwen in je zelf te hebben, zodat je eerder zal lachen en spontaner zal poseren op foto's. 

Aan de basis van een dergelijk resultaat ligt altijd een correcte mondhygiëne: de juiste tandpasta, mondwater en alle hulpmiddelen die je helpen de verschillende delen van het gebit te reinigen, moeten deel uitmaken van de gebruikelijke poetsroutine, maar zo nu en dan kun je deze gewoonten ook helpen met meer zelfgemaakte en natuurlijke trucs.

Advertisement
eltpics/Flickr

eltpics/Flickr

  • Een kurkuma-tandpasta: kurkuma, de okerkleurige specerij die veel wordt gebruikt in de Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken, kan worden gebruikt om een doe-het-zelf-tandpasta te maken die absoluut milieuvriendelijk en goed voor de tandhygiëne is. Meng in een kom 1 eetlepel kokosolie, 4 gram kurkumapoeder en een paar druppels pepermunt etherische olie en gebruik alles als een gewone tandpasta. Na het poetsen, goed spoelen en alle resten verwijderen. Kurkuma is niet alleen de ideale remedie voor mensen met gevoelige tanden, maar is ook een uitstekende bondgenoot in geval van tandvleesontsteking, en je kunt het een paar keer per week gebruiken.
  • Mondspoelingen met tea tree olie: één of twee keer per week kun je een half glas water vullen en daar 5 druppels tea tree etherische olie aan toevoegen, en na het tandenpoetsen er mee spoelen.
  • Oil pulling met kokosolie: oil pulling bestaat uit zeer lange spoelingen met kokosolie of andere plantaardige oliën (kokos- en sesamolie blijken het beste, maar ze moeten biologisch en 100% zuiver zijn). Je moet 's morgens 20 minuten een lepel olie in je mond houden voor je je tanden poetst. Dit helpt de aanwezigheid van bacteriën en ziektekiemen in de mondholte te verminderen. Hoewel het geen wonderbaarlijke effecten heeft, kan het een uitstekende gewoonte zijn om de mondhygiëne en de gezondheid van het lichaam in het algemeen te bevorderen. Het belangrijkste is dat je de olie na het spoelen en gorgelen nooit inslikt.
  • Geactiveerde houtskool: je kunt plantaardige houtskool (zgn. activated charcoal) gebruiken om je  tanden te verzorgen. Door het met water te mengen tot een romige massa, kun je het als een tandpasta op je tanden wrijven en af en toe gebruiken als een middel om je tanden witter te maken.

Heb je deze methodes al eens geprobeerd?

 

 

Advertisement