Laat wallen en zakken onder je ogen verdwijnen met eenvoudige DIY methoden

door Natasja

06 Januari 2022

Laat wallen en zakken onder je ogen verdwijnen met eenvoudige DIY methoden
Advertisement

Als je gezwollen en rode ogen hebt, zie je er vermoeider uit en dat is zeker niet goed voor je uiterlijk. Maar ook op het vlak van welzijn is een vermoeid, gezwollen of ontstoken oog zeker geen prettige gewaarwording. Daar zijn veel redenen voor, die vaak verband houden met slechte voeding, luchtverontreiniging, slaapgebrek en veel stress overdag.

Het is echter mogelijk om er frisser en uitgeruster uit te zien, wallen onder de ogen te doen verdwijnen of op zijn minst te verminderen, en de tonus en de hydratatie van de huid te bevorderen met eenvoudige, goedkope en betaalbare middelen zoals die welke hieronder worden voorgesteld.

Advertisement
snappygoat.com, Commons wikimedia

snappygoat.com, Commons wikimedia

  • Theezakjes: de cafeïne in thee (groene of zwarte thee) heeft een positief effect op gezwollen ogen en wallen, en helpt de huid steviger en strakker te maken en de tekenen van ontsteking te verminderen. Groene thee - nog meer dan zwarte - bevat ook flavonoïden, of antioxidanten. Dus wanneer je groene of zwarte thee zet (zonder andere toevoegingen), kun je de zakjes apart leggen tot ze afgekoeld zijn, of ze ook in de koelkast bewaren. Eenmaal afgekoeld, leg je ze als kompressen onder je ogen, of houd je ze een paar minuten boven je gesloten ogen, dan druk je zachtjes op de zakjes om wat van de thee vrij te laten, masseer je rond je ogen en spoel je alles af.
  • Koude metalen lepels: bewaar goed gereinigde lepels altijd in de koelkast en breng ze 's morgens of 's avonds aan door ze net onder de ogen te drukken. De koude temperatuur van het metaal vernauwt de bloedvaten en de druk die tegen de huid wordt uitgeoefend, stimuleert de lymfedrainage in het gebied.
  • Komkommerplakjes: snij dunne plakjes komkommer (enkele millimeters) en leg ze op je ogen. Deze groente bevat vitamine C die een oppeppend effect op de huid kan hebben en de groei van nieuwe cellen stimuleert; komkommers bevatten ook foliumzuur dat de antioxidanten stimuleert en zo giftige stoffen uit het milieu bestrijdt die vaak zwelling en roodheid veroorzaken. Door de grote hoeveelheid water in komkommers hebben ze ook een vochtinbrengende werking, wat ook nuttig is voor een gezonde huid en het tegengaan van ouderdomsverschijnselen.

Heb je deze populaire middelen al eens geprobeerd?

Advertisement