Geen droge huid meer met biergist: een eenvoudig recept voor een bodylotion

door Natasja

24 Oktober 2022

Geen droge huid meer met biergist: een eenvoudig recept voor een bodylotion
Advertisement

Biergist wordt in de keuken zeer gewaardeerd als rijsmiddel, bijvoorbeeld bij de bereiding van brood, maar is een middel waarvan de grote veelzijdigheid de laatste jaren is herontdekt, zozeer zelfs dat het wordt gebruikt als voedingssupplement en als schoonheidsmiddel. Biergist is zeer rijk aan eiwitten, B-vitaminen en mineralen zoals magnesium, zink en selenium, heeft ontgiftende en herstellende eigenschappen en wordt daarom in cosmetica gebruikt als ingrediënt tegen uitdroging en huidveroudering en als middel tegen acne, maar ook als herstellend middel voor droog en broos haar.

Niet alleen brood dus: met biergist kun je ook direct in de keuken fijne schoonheidsmiddelen voor je lichaam bereiden. Laten we samen het recept ontdekken voor een gezichts- en lichaamsmasker voor een zuivere en meer gehydrateerde huid.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit eenvoudige gezichts- en lichaamsmasker te maken, die je zeker ook in de keuken kan vinden:

  • droge biergist een pakje of twee theelepels poeder
  • een potje natuurlijke yoghurt
  • het sap van een halve citroen

Als je een pakje gist gebruikt, los het dan op in een beetje water en meng het mengsel met de yoghurt en het citroensap. Als je bakpoeder gebruikt, meng dat dan gewoon met de andere twee ingrediënten en roer goed door. Breng het verkregen masker gedurende 15 minuten aan op je gezicht en lichaam en spoel het daarna af met lauw water. Je zult zien dat je huid beter gehydrateerd, steviger en zuiverder wordt. Je kunt de toepassing ook een keer per week herhalen om je huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien. 

Als je zin hebt om te experimenteren, kun je dit recept naar eigen behoefte variëren:

  • door twee eetlepels olijfolie aan het basisrecept toe te voegen, krijgt het masker een meer hydraterende werking, uitstekend te gebruiken op het hele lichaam als de huid te droog is en de neiging heeft te gaan vervellen;
  • door twee eetlepels ruwe suiker toe te voegen heb je een scrub om je huid diep te reinigen van afvalstoffen en resten;
  • Ten slotte, als je geen yoghurt in huis hebt maar niet wilt afzien van een zuiverend en anti-acne masker, kun je een pasta bereiden door twee theelepels biergist te mengen met twee eetlepels honing en twee eetlepels extra vierge olijfolie. Breng het mengsel aan op je gezicht, vermijd de oogzone en laat het 30 minuten inwerken, daarna afspoelen met een beetje lauw water. 

Met deze recepten wordt je huid zo glad als een baby! Probeer ze ook als haarmasker vòòr het wassen: je zult zien hoe sterk en glanzend het wordt!

Advertisement