Maximaliseer de ruimte met deze 12 ideeën voor het inrichten van hoeken met DIY

door Natasja

31 Mei 2023

Maximaliseer de ruimte met deze 12 ideeën voor het inrichten van hoeken met DIY
Advertisement

Ruimte voor het opbergen van voorwerpen, snuisterijen, boeken, voorraadartikelen lijkt nooit genoeg te zijn. Daarom is het belangrijk om creatieve oplossingen te vinden om ook de meestal ongebruikte hoekjes in te richten. Kijk gewoon eens rond in elke kamer met een creatievere benadering van het probleem om nieuwe plaatsen te vinden om alles wat je in huis hebt op te bergen, zodat je veel meer ruimte krijgt voor de kamers, zonder al te veel obstakels of hindernissen.

Als ook jij op zoek bent naar een manier om de ruimte in je kleine huis te maximaliseren, waarom dan niet een paar DIY projecten? Laat je inspireren door deze 12 ideeën voor het inrichten van hoeken, ook de minder gebruikte: je zult versteld staan van alle ongebruikte plekken die je beter kunt benutten!

Advertisement

1. Herinterpretatie van voorwerpen

Voorwerpen die gewoonlijk een andere bestemming hebben, kunnen vaak opnieuw worden gebruikt als kleine rekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kleine hoekrekjes van houten tijdschriftenhouders?

Advertisement

2. Hangend nachtkastje

Als je slaapkamer geen ruimte heeft voor nachtkastjes, maak dan een hangend nachtkastje met een kleine hoekplank.

3. Onregelmatige planken

Hoeveel kamers hebben geen lege hoeken tussen twee dichte deuren? Planten zijn perfect om deze ruimtes te verfraaien, maar je kunt ze optimaal benutten met onregelmatige planken die asymmetrisch zijn opgesteld.

4. Een oude deur

Een oude deur doormidden gevouwen kan gemakkelijk worden omgevormd tot een praktische hoekkast.

5. Badkamerplanken

Is de badkamer erg klein en weet je niet waar je al de spullen moet opbergen? Maak je geen zorgen, je lost het probleem meteen op met kleine vierkante planken. Installeer ze in de hoek naast de spiegel, ze zullen het wandmeubel perfect vervangen.

Advertisement

6. Houten fruitkisten

Houten fruitkisten zijn perfect om ruimte te benutten, ook als er geen ruimte is: hang ze aan de muur in ruimtes die anders te smal zijn voor meubels, planken en schappen.

7. De ladetrap

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel lege ruimte er onder elke trap is? Maximaliseer het door van de treden laden te maken!

Advertisement

8. Ruimte onder de trap

Ook de ruimte onder de trap kan nuttig worden gebruikt: opbergkasten, kledingkasten of studiehoeken passen er perfect in!

9. Rek achter de deur

Heb je teveel knuffeldieren voor je huis? Installeer plankjes achter de slaapkamerdeur: de kinderen hebben dan altijd de knuffeldieren bij de hand en de vloer zal vrij zijn om te spelen.

Advertisement

10. Hout en buizen

Voor wie van de industriële stijl houdt, volstaan twee buizen en houten planken voor een hoekrek. Perfect voor de woonkamer.

11. Wijnkast

Wat dacht je van een kleine hoekwijnkast? Hangend om geen ruimte op de vloer in te nemen, in een hoek om geen ruimte weg te nemen van de voorraadkast.

Advertisement

12. Hoekoven

Als je een hoekkeuken hebt, plaats de oven en de kookplaat in de hoek om de beschikbare ruimte optimaal te benutten: je hebt dan de twee zijkanten volledig vrij voor de meubels.

Hoe heb jij de hoeken van je huis benut?

Advertisement