Gordijnen vastgemaakt met flair en originaliteit: 10 inspiraties voor een extra vleugje stijl

door Natasja

28 Mei 2023

Gordijnen vastgemaakt met flair en originaliteit: 10 inspiraties voor een extra vleugje stijl
Advertisement

We weten allemaal hoezeer een gordijn alleen al het uiterlijk en de stijl van de woning ten goede kan veranderen. Zelfs een kale of onoriginele inrichting kan worden verbeterd als er een mooi gordijn hangt. En om mooi te zijn, kan een gordijn afhangen van verschillende factoren.

Zo kan een gewoon gordijn, van minder dan uitstekende stof en kleur, worden omgetoverd tot een mooi en verfijnd gordijn, alleen maar dankzij een passende sluiting. De manier waarop de gordijnen worden geknoopt en de gebruikte accessoires kunnen echt veel doen voor de stijl van het huis en het gordijn zelf.

Dit zijn dus enkele fantastische ideeën waaruit je inspiratie kunt halen om de kamers te verfraaien en uniek te maken.

Advertisement

Een eenvoudig koord, van welk materiaal, kleur of dikte dan ook, kan het uiterlijk van een gordijn in een oogwenk veranderen. Voor een meer rustieke toets of neigend naar de nautische stijl is het echt perfect.

Advertisement

Ook voor een nautische stijl, vooral bij de inrichting van een strandhuis, is de combinatie van de klassieke blauwe en witte strepen met een kleurrijke sluiting in het thema zeker een meer dan bevredigende oplossing.

Als je meer de nadruk wilt leggen op de hanger dan op het touw, kan de keuze voor grote houten voorwerpen een zeer originele en prachtige keuze zijn.

En voor een echt originele stijl, zonder geld uit te geven, kun je altijd denken aan het gebruik van wat je al in huis hebt. Bepaalde soorten haarklemmen, die vooral vroeger werden gebruikt, zijn een mogelijke optie. Een rond deel met een gat in het midden en een houten stokje of potlood kunnen heel geschikt zijn om een gordijn vast te maken.

Voor een kinderkamer maken kleurrijke vilten dieren, vastgenaaid aan een touwtje, echt het verschil.

Advertisement

En als je het visuele en scenische effect wilt vergroten, kun je denken aan het vastbinden van een knuffel aan het touwtje en het simuleren van een knuffel aan het gordijn. Jong en oud zullen het fantastisch vinden.

Om een vleugje kleur toe te voegen en een gordijn dat misschien te monotoon is op te fleuren, heb je een ketting van gekleurde balletjes van vilt, hout of een ander materiaal nodig. Eenvoudig maar mooi, het geeft zeker een vleugje vrolijkheid aan een te klassieke of sobere stijl.

Advertisement

Een echt origineel tintje kan worden gegeven door een voorwerp dat gewoonlijk voor iets anders wordt gebruikt, bijvoorbeeld een riem.

Voor een even ongewone maar meer elegante toets kun je beter kiezen voor een halsketting die is gekozen in overeenstemming met de stijl van de omgeving. In dit geval kun je je echt uitleven.

Advertisement

Tot slot, voor een eenvoudige maar indrukwekkende toets, vooral wanneer het gordijn op zich al bijzonder is, is een stuk bijpassende stof met een knoop een minimale maar stijlvolle keuze.

Welke van deze manieren om gordijnen te knopen komt het dichtst bij jouw persoonlijke smaak?

Advertisement