Houd je slaapkamer georganiseerd met deze 8 handige ideeën

door Natasja

07 Mei 2023

Houd je slaapkamer georganiseerd met deze 8 handige ideeën
Advertisement

De slaapkamer is niet alleen de ruimte waarin we slapen, maar ook de ruimte waar we ons het meest ontspannen, ons aankleden, onze make-up aanbrengen en veel van onze persoonlijke bezittingen opbergen.

Het is dus een zeer belangrijke ruimte in ieders dagelijks leven en organisatie. Juist daarom is het belangrijk dat hij goed georganiseerd is, functioneel voor onze behoeften en tegelijkertijd esthetisch verantwoord.

Er zijn verschillende oplossingen die het gemakkelijk maken om deze resultaten te bereiken, aangepast aan verschillende maten en soorten kamers. We tonen er hieronder enkele.

Advertisement

Een inloopkast is ongetwijfeld de ideale en meest praktische oplossing om ruimteproblemen in de slaapkamer op te lossen en deze vrij te houden van allerlei rommel. Uiteraard kan niet iedereen het zich veroorloven of heeft een ruimte die qua vorm en grootte geschikt is om er een te worden. Voor degenen die dat wel kunnen, is het inrichten ervan in veel opzichten echt een voordeel.

Advertisement

Wanneer je niet de ruimte hebt om een inloopkast te maken, maar wel een vrije muur, is een heel bevredigend alternatief om een nis in de muur te benutten of te creëren die als kast kan dienen, en deze te bedekken met een gordijn dat bij de rest van het meubilair past.

Wanneer de enige mogelijke optie de klassieke kledingkast is, is het essentieel om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Daartoe is het altijd een goed idee om kleding op te bergen in de daarvoor bestemde ruimten, ingedeeld naar categorie. En het is raadzaam op te hangen wat gemakkelijk kreukt en de rest zorgvuldig op te vouwen, zodat alles zichtbaar en binnen handbereik is.

Als het erom gaat ruimte te besparen of te organiseren, zijn lades altijd een goed idee. Ook hier, welk type lade het ook is, berg de kleren netjes opgevouwen en volgens een organisatiecriterium op. Of help jezelf met de organizers die gemakkelijk in winkels te vinden zijn.

De multifunctionele spiegel, die binnenin een ruime juwelendoos verbergt, is een ander uitstekend idee om de slaapkamer smaakvol en intelligent in te richten.

Advertisement

En als je kiest voor een beautyhoekje in de kamer, waar je alles hebt wat je nodig hebt voor een schoonheidsroutine, zorg er dan altijd voor dat de kast onder de spiegel de nodige laden heeft om je spullen in op te bergen, in plaats van ze in het zicht te laten liggen. Zo blijft de kamer zeker een stuk netter.

In de laden mag niets aan het toeval worden overgelaten. Alles moet zijn plaats hebben om echt opgeruimd te zijn. Ook hier kunnen de organizers die je inde winkels vindt van pas komen. Er zijn allerlei soorten, ook voor schoonheidsaccessoires en cosmetica.

Advertisement

Een juweeltje dat je op duizend manieren kunt benutten is de opbergpoef die je aan het voeteneind van het bed of in een andere zone kunt plaatsen. Het is een andere truc om de ruimte mooi en comfortabel te maken. En je kunt hem zelfs gebruiken als schoenenrek.

Welke van deze tips zou je meteen in praktijk willen brengen?

Advertisement